Liselerle Bir Araya Geldi

7 Nisan 2017
0 Yorum Yapıldı Yorum Yaz
315 defa okundu.
Liselerle Bir Araya Geldi

thumbnail_2

Ahi Evran Üniversitesi Kırşehir’deki Liselerle Buluştu

Gençleri önemseyen bir üniversite olan Ahi Evran Üniversitesi liseli gençlerle buluştu Ahi Evran Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği koordinatörlüğünde bu yıl ilki düzenlenen 1. Gençlik Festivali Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Kapalı Spor Salonunda gerçekleşti. Festivalde, Ahi Evran Üniversitesi’ne ait bütün akademik birimler, öğretim elemanları ve öğrencilerinden oluşan temsilcileriyle lise öğrencilerine tanıtıldı.

Kırşehir’den 22 lise ve Kayseri Şehit Ömer Halis Demir Uluslararası Anadolu İmam Hatip Lisesi olmak üzere toplam 23 liseden 1300’ün üzerinde öğrencinin öğretmenleri koordinatörlüğünde katıldıkları festival büyük ilgi gördü. Festivale, Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Ahi Evran Üniversitesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Rüştü Yeşil, İl Milli Eğitim Müdürü Şevket Karadeniz, akademik ve idari personel, okul müdürleri, öğretmenler ve lise son sınıf öğrencileri katıldı.

Gençlik Festivalinin açılış konuşmasını Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya yaptı. Konuşmasına, geleceğimiz olan gençlere verdiği öneme değinerek başlayan Rektör Karakaya, ülkemizin gençlere emanet edildiğini ifade ederek kendilerini üniversitemizde ağırlamaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Rektör Karakaya: “Üniversitemize Yeni Bölümler Açıyoruz”

Prof. Dr. Vatan Karakaya, Ahi Evran Üniversitesi olarak eğitimli ve nitelikli gençler yetiştirme amacında olduklarını, bu nedenle mevcut bölümlere ek olarak henüz öğrencisi bulunmayan bölümlere de öğrenci alımını başlatmak için çalıştıklarını belirtti. Önümüzdeki akademik yılda öğrenci alacak ya da alması planlanan bölümler hakkında bilgi veren Rektör Karakaya, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu yıl ilk kez Tıp Fakültesine 60 öğrenci aldık. Mühendislik – Mimarlık Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümüne ise önümüzdeki akademik yılda 110 öğrenci alacağız. Mühendislik Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümünün de açılması için Yükseköğretim Kurulu’na başvuru yaptık ve başvurumuz görüşülüyor. Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümünün açılması için de başvuru yapacağız.”

Rektör Karakaya: “Ahi Evran Üniversitesi Yükseköğretimin Örnek Gösterdiği Bir Üniversite Olacak”

Ahi Evran Üniversitesi’nin, ülkemizdeki 40 üniversite arasından 5 üniversite arasına girerek pilot üniversite olarak seçildiğini hatırlatan Rektör Karakaya, “Yükseköğretimin bir misyonunu üstlenmiş durumdayız, bu misyon sadece Rektörlük yönetimiyle değil; öğrencisiyle, akademisyeniyle ve şehirle birlikte üstlendiğimiz önemli bir misyondur.” dedi.  Rektör Karakaya konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Bu misyonu gerçekleştirdiğimiz takdirde Ahi Evran Üniversitesi Türkiye’de yapmış olduğu değişimlerle, bölgesel kalkınma ve ihtisaslaşma alanlarıyla Türkiye Yükseköğretiminin örnek gösterebileceği bir üniversite olacaktır. Dolayısıyla bu heyecanı bugünden yaşamanızı, buna katkı vermenizi diliyorum. Böyle bir bölgeye ait yıldızın parlatılması için tercihlerinizde Ahi Evran Üniversitesini ilk sıralara yerleştirin.”

Konuşmasında öğrencilere tavsiyelerde de bulunan Rektör Karakaya, yeterince çalışan öğrencinin sınavı gözünde büyütmemesi gerektiğini dile getirdi. Rektör Karakaya, “Önemli olanın başarısızlık durumunda da onu başarıya çevirecek umudu beslemenin gerekliliğidir” diyerek öğrencilere, geleceğe umutla bakmaları tavsiyesinde bulundu.  Rektör Karakaya, açılış konuşmasının ardından liseli öğrencilere çeşitli hediyelerin verildiği çekilişi gerçekleştirdi.

Program öğrencilerin, üniversitemize ait akademik birimlerin ve öğrenci topluluklarının stantlarını gezmesiyle devam ederken stantları gezen öğrencilere, üniversitemiz öğretim elemanları ve öğrencileri ilgi duydukları bölümler hakkında bilgi verdi. Tanıtım malzemelerinin de dağıtıldığı stantlar liseli öğrenciler ve lise öğretmenlerinden yoğun ilgi görürken zaman zaman sahnelenen oyunlar ve jimnastik gösterileriyle de öğrencilere keyifli dakikalar yaşatıldı.

Festivalde öğrencilere bir de seminer verildi. Rektör Danışmanı ve Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Davut Aydın tarafından verilen “Sınav Kaygısıyla Başa Çıkma” konulu seminerin ardından sahneye çıkan Grup Meteora konseriyle program sona erdi.

HABER MERKEZİ

Anahtar Kelime:
YORUMLAR Bu Yazıya Henüz Yorum Yapılmadı.. Belki İlk Yorumu Sen Yapmalısın..

SOSYAL MEDYA BİZİ TAKİP EDİN