Türkiye genelinde olduğu gibi Kırşehir’de de Kredi Kartları Tarih olacak
Türkiye genelinde olduğu gibi Kırşehir’de de temassız ödeme noktalarının gelişmesi ve kredi kartlarının cep telefonlarına uygulama olarak yüklenmesi ile 2018’de kredi kartlarının tamamen ortadan kalkacağı belirtildi.
“KARTTAN KÂR ETMİYORUZ”
Bankacılar, müşterilerine taksit imkânı olmayan kartları ücretsiz sunduklarını ancak taksit özelliği olmayan kartların ilgi görmediğini ifade etti. Son dönemde getirilen düzenlemelerin de etkisiyle kârlılığı tartışılan bu alanda, ölçek konusunun önemli olduğunu ve kâra olumlu yansıdığını söylendi. Yetkililer, “Ölçek bu işteki en önemli değişken. Ne kadar büyükseniz o kadar kârlı olma veya kârlılığa yakın olma şansınız artıyor. Bu da müşteri memnuniyetini, bağlılığını artıracak ve ölçeğimizi destekleyecektir diye bekliyoruz” ifadelerini kullandılar.
Kırşehirli vatandaşlar bu duruma: “ Kredi kartının kaldırılması bir bakıma gayet güzel olur. Kredi Kartına güvenip çok fazla alışveriş yapıyoruz ve borçlarımız ödeyemiyoruz. Bu yüzden iyi olur diye düşünüyoruz.” Dediler.