Kış geldi kapıya dayandı soba nasıl kurulur nasıl yakılır

7 Ekim 2014
0 Yorum Yapıldı Yorum Yaz
1157 defa okundu.

sobaHavaların soğumaya başlamasıyla birlikte vatandaşlarda kışlık odun, kömür ve soba ihtiyaçlarını da karşılamaya başladı.

Özellikle doğalgaza gelen fatura bedellerinin devamlı artması yüzünden vatandaşlar tekrar sobaya yönelmeye başladı.

Ancak kışın ısınma kaynağı olan sobaları kurarken ve kullanırken bazı püf noktalara dikkat etmek gerekiyor

PÜF NOKTALARI VAR

Odun ve kömürün sıcaklığında bir kış daha geçirmek için hazırlanan Kırşehir halkı soba, boru, kova gibi ihtiyaçları karşılamak için hırdavatçıların yolunu tuttu.

Soba satışlarının yüzünü güldürdüğünü belirten Uzun Çarşıda yıllardır soba satışı yapan Mehmet İŞERİ kış mevsiminin yaklaşması ile birlikte soba satışlarının da arttığını söyledi.

Satışların arttığını, taleplerin oldukça yoğun olduğunu söyleyen Mehmet İŞERİ “Özellikle fırınlı sobalarda talepler yoğun.

Sebebi ise vatandaş sobanın fırınında pasta, çörek yapıyor bu yüzden de fırınlı sobalarda daha fazla talep geliyor” dedi.

ÖNEMLİ BİR KONU

Sobaları kurarken ve yakarken bir takım püf noktalara dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizen Mehmet İŞERİ  kışın kötü sürprizle karşılaşmamak için vatandaşların özellikle baca temizliği konusunda duyarlı olması gerektiğini belirtti.

Özellikle rüzgarlı havalarda vatandaşların sobaları açık bırakmamasını ifade eden Mehmet İŞERİ soba kurarken boruların baca ile olan mesafesini de doğru ayarlamak gerektiğini söyledi.

SOBADAN VAZGEÇİLMİYOR

Soba fiyatları hakkında da bilgi veren Mehmet İŞERİ şunları söyledi, “Fırınlı sobalar 150 TL’den başlıyor 400 TL’ye kadar değişiyor.

Kovalı sobalar 45 TL’den başlıyor 180 arası, banyo sobaları 35 ile 70 arasında değişiyor.

Kovalar ise 7,5-12 TL arası, borular 3 ile 4 TL arası, ızgaralar 5 TL, soba altı tablalar ise 10 TL.”diye konuştu.

Buna fiyatlara rağmen insanların sobadan vazgeçmediğini belirten Mehmet İŞERİ alım gücüne göre ısınmanın da değiştiğini sözlerine ekledi.

 

 

YORUMLAR Bu Yazıya Henüz Yorum Yapılmadı.. Belki İlk Yorumu Sen Yapmalısın..

SOSYAL MEDYA BİZİ TAKİP EDİN