Kırşehirliler Bu yıl kurban kesebilecek mi?

22 Haziran 2022
0 Yorum Yapıldı Yorum Yaz
185 defa okundu.
Kırşehirliler Bu yıl kurban kesebilecek mi?

Kurban Bayramına Adım Adım yaklaşırken vatandaşları kurban bulma bulma çabası sardı. Ancak Kurban Kesen kadar kesemeyen vatandaşlar da var. Arena Gazetesi Muhabirleri Olarak Yaptığımız Sokak Ropörtaşında vatandaşlara, ‘Bu yıl kurban kesebilecek misiniz?’ sorusunu sorduk. Vatandaşlar, bu yıl ciddi anlamda ekonomik sıkıntı yaşadıklarını ifade ederek ete gelen zamlardan sonra bu yıl kurban kesemeyeceklerini belirtti.

Kurban Bayramı‘na kısa bir süre kala ibadetlerini gerçekleştirmek isteyen vatandaşlar kurbanlık arayışlarına başladı. Enflasyonun da etkisiyle kurbanlık fiyatlarında da gözle görülür artış söz konusu oldu.  Konuyla alakalı Kırşehirli vatandaşlara, ‘Bu yıl kurban kesebilecek misiniz?’ sorusunu sorduk.

Vatandaşlardan Mehmet Öncü, “Bu yıl kurban kesemeyeceğiz. Bu şartlarda çok zor. Bırakın kurban kesmeyi, insanlar evine et bile alamıyor. Geçen yıl kesebildim ama bu sene farklı bir sene. İnsanlar yemeğe ekmek bulabiliyorlarsa şükür etsinler” dedi.

Ertuğrul Koca, “Kesemeyeceğim, hayat pahalı. Ete gelen zamlarda bizi yıprattı. En son 2 yıl önce kesebilmiştim. Kurban kesmek gerekir biliyoruz ama alım gücüde zor” ifadesini kullandı.

Hasan Ay, “Bu yıl kurban kesebiliyorum. İnsan çalıştığı zaman kesebilir. Kesemeden mücadele edecek, çalışacak. Ben asgari ücretle çalışan bir insandım. İşten sonra alçı, sıva, boya işleri yapıyordum. İnsanlar gidip kahvelerde oyun oynayacağına gitsinler çalışsınlar. Çalışarak evimi de arabamı da aldım” diye konuştu.

Tuan Büyükbaşaran ise bu yıl ben dahil çevresinde de kurban kesebilecek bir arkadaşının olmadığını, kurbanı en son 7-8 yıl önce kestiğini ifade etti.

YORUMLAR Bu Yazıya Henüz Yorum Yapılmadı.. Belki İlk Yorumu Sen Yapmalısın..

SOSYAL MEDYA BİZİ TAKİP EDİN