KIRŞEHİR; BÖLGESİNDE, EN DÜŞÜK NÜFUSLU İL.

1 Şubat 2018
0 Yorum Yapıldı Yorum Yaz
1139 defa okundu.
KIRŞEHİR; BÖLGESİNDE, EN DÜŞÜK NÜFUSLU İL.

TÜİK Bölge Müdürlüğü Tarafından Nevşehir, Kırşehir, Niğde, Aksaray Ve Kırıkkale İllerinin 2017 Yılı Sonu İtibarıyla Nüfusları Açıklandı.

Kırşehirliler; Bölgesinde Bu Dört İl İçinde “Nüfusu En Düşük İl” Olması Nedeniyle, Yasalaşması Beklenen, “Bütünşehir” Kapsamı İçinde, Eski İlçemiz Nevşehir’e Tabii Olma Olasılığın Büyük Kaygısın Taşıyor.

KIRŞEHİR; BÖLGESİNDE, EN DÜŞÜK NÜFUSLU İL

Türkiye İstatistik Kurumu Bölge Müdürlüğü tarafından Adrese Dayalı Nüfus Kayıt sistemine göre Kırşehir’in nüfusu 234 bin 529 olarak açıklandı

TÜİK Bölge Müdürlüğü tarafından Nevşehir, Kırşehir, Niğde, Aksaray ve Kırıkkale illerinin 2017 yılı sonu itibarıyla nüfusları açıklandı. TÜİK tarafından yapılan açıklamaya göre Adrese Dayalı Nüfus Kayıt sistemine göre Nevşehir‘in nüfusu   292 bin 365 olarak açıklanırken, Niğde‘nin 352 bin 749, Aksaray‘ın 402 bin 404, Kırşehir‘in 234 bin 529 ve Kırıkkale‘nin 278 bin 749 olarak nüfusu açıklandı. –

Bilindiği gibi cumhurbaşkanı Erdoğan nüfus sınırı şartı olmadan 30 büyükşehrin dışında kalan 51 ilin ‘bütünşehir’ sayılmasına yönelik çalışma yapılması talimatını vermişti. İçişleri, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığının ortak yürüttüğü çalışmanın tamamlandığı ve Erdoğan’a ya yapılacak sunumdan sonra Meclis’e geleceği öğrenildi. Hazırlanan taslağın;, yerel yönetimlerin ‘Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne uyumunu’ içereceği  bildiriliyor.

25 MART 2018 TARİHİNE KADAR YASALAŞMASI I BEKLENİYOR.

51 il bütünşehir kapsamına alınacak ve mülki sınırlarına geçecek. O ilin belediye başkanı ilin mülki sınırlarının tamamından sorumlu olacak. Sınırlardakiler hariç, 51 ildeki tüm belde belediyeleri en yakın ilçe ile birleşecek ya da kapanacak.

İşte bu taslağın yasalaşması durumunda bölgemizde hangi illerin bütünşehir merkezinde yer alacağı şimdiden ciddi bir tartışma konusu olurken 2019 yerel seçimlerinde ‘bütünşehir’ düzenlemesinin uygulanabilmesi için, yasal çalışmanın en geç 25 Mart 2018 tarihine kadar yapılması gerekiyor.

 

 

YORUMLAR Bu Yazıya Henüz Yorum Yapılmadı.. Belki İlk Yorumu Sen Yapmalısın..

SOSYAL MEDYA BİZİ TAKİP EDİN