Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Selahattin Ekicioğlu, kolları sıvadı ve “Kırşehir’e bölgesel fuar alanı yaptıracağız” dedi.
Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin de desteğiyle 10 milyon liralık yatırım yaparak Kırşehir’e bölgesel fuar alanı kurmak için yoğun çaba harcadıklarını açıkladı.
Ekicioğlu, Ankara-Kayseri Karayolu üzerindeki Kılıçözü Sanayi Sitesi yanında bulunan Kırşehir TSO’ya ait 10 bin m2’lik alan üzerinde yapmayı kararlaştırdıkları fuar alanını küçük bulduklarını ve 20 bin m2 alanı ya istimlak ederek ya da bağış yoluyla odaya kazandırıp 30 m2’lik alana Kırşehir’e yakışır bir bölgesel fuarı alanı yapacaklarını söyledi. Başkan Selahattin Ekicioğlu, “Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası’nda göreve gelirken kafamıza koyduğumuz hedefleri gerçekleştirmek için yönetim kurulundaki arkadaşlarımızla birlikte yoğun çaba harcıyoruz. Önce odamızı modern bir yapıya kavuşturduk ve yandaki binaları satın alarak odamıza kazandırdık. Çünkü odamızın görev ve sorumluluğu var. Birçok projeye önderlik etmek zorundayız. Bu da binamızın yetersizliğini ortaya çıkarıyordu. Çok şükür yaptığımız çalışmalarla ve TOBB’un da desteğiyle devraldığımızda 4 tapulu mülkiyeti olan Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odamızın bugün tapu sayısını 18’e çıkarttık. Tabi bu da bizim yeterli değil. Tabi bu işler oturmayla olmuyor, çalışmayla, girişimle, projeyle oluyor. Biz kimseye biat etmiyoruz. Zaten biatla bir şey olmaz. Biz mücadele ediyoruz, projelerimizi hazırlıyoruz ve istemesini biliyoruz. Odamızın küçük gelirlerini yerli yerince kullanarak, TOBB Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu ve ekibinin de desteğini arkamıza alarak hem Kırşehir’imize, hem de odamıza güzel hizmetler kazandırıyoruz. İşte bugün Kırşehir Belediyemizin yaptırdığı Ahi Külliyesi Projesi’ne de TOBB büyük destek veriyor. Biz bunlara yeni projelerle katkı sunmak istiyoruz. Bugün İç Anadolu’da bölgesel bir fuar alanı yok. Bizim fuar alanı olarak 10 bin m2’lik bir arsamız var. Biz bu arsayı 30 m2’ye çıkartarak Kırşehir’e yakışır ve bölgesel bir fuar alanına dönüştürmek istiyoruz. Hemen yanımızdaki bir hemşehrimize ait arsayı bağış yoluyla odamıza kazandırmak için çalışıyoruz. Bu olmazsa bu arsayı istimlak yoluna gideceğiz. Bu hemşehrimizle görüştük, bağışa sıcak baktı. İnşallah en kısa sürede bu arsayı da odamıza kazandırıp, proje hazırlıklarımıza başlayacağız. 10 milyon liralık bir yatırım yapacağız. Şimdiden 30 m2 alan üzerine yapmayı düşündüğümüz borsanın ön fizibilite ve proje çalışmalarına girdik. Hedefimiz en kısa sürede bu projemizi hayata geçirmektir.
Ayrıca bölgemizde Konya’nın dışında büyük bir fuar yok. Çevre illerimizde bu tür fuar alanları geçici olarak kurulmuş, deyim yerinde ise çadırlarda fuarlar açılıp kapanmış. Biz bunları tespit ettik ve bunun için bölgesel bir fuar alanı kurmak istiyoruz. İnşallah bunu Kırşehir’de biz başaracağız. Kırşehir’imizde herkes biliyor ki sanayimiz yok denecek kadar azdır. Kırşehir’in gelişmesi, başka illerdeki yatırımcıların Kırşehir’e gelmesi için çaba harcıyoruz, ama bu bazen yeterli olmuyor. Biz Kırşehir’de tarımla bir ivme yakalayacağımızı düşünüyoruz. Organik tarımı destekleyip, tarım konusunda yapılacak yatırımları teşvik etmek durumundayız. Bunun için oda olarak her türlü çalışmaya, proje desteğine varız.” dedi.
TSO Başkanı Selahattin Ekicioğlu, 7-11 Ekim tarihleri arasında Antalya’da açılacak olan Yöresel Ürünler Fuarı’nın (YÖREX) açılışına tüm Kırşehirli tanıtımcıları katılmaya davet etti.
Antalya Ticaret Borsası öncülüğünde TOBB’un desteğiyle bu yıl 6’sıncı düzenlenecek olan EXPO Center’daki Yöresel Ürünler Fuarı’na ülke genelinde çok sayıda katılımcının başvurduğunu belirten Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Selahattin Ekicioğlu, YÖREX in kıyıda köşede kalmış çok sayıda yöresel ürüne umut olduğunu söyledi.
Ekicioğlu, ”YÖREX’e katılım nedeniyle Antalya’da fuar açılacak. 7-11 Ekim’de düzenlenecek ve çok sayıda katılımcının stant açıp yöresel ürünlerini sergileyeceği YÖREX ile ilgili değerlendirmeler yapıyoruz. Türkiye’nin birçok yerinde kıyıda köşede kalmış ürünleri ortaya çıkarmak için bir umudun yeşermesi olacak. Umuyorum Kırşehir’deki el emeği göz nuru ürünler de burada sergilenir ve hak ettiği yere gelir. Yerel kalkınmaya etkisi olur. Bu da kırsaldan kente göçü azaltır” diye konuştu.
Yöresel ürünlerin coğrafi işaret alıp paketlenmesi konusunda çalışmalar yapacaklarını bildiren Ekicioğlu son olarak, “Yöresel ürünlerimizi önce kendi insanımız sonra dünya insanının kullanımına sunmak için çalışacağız” dedi.