KIRŞEHİR’DE TEOG HAKKINDA BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

20 Kasım 2015
0 Yorum Yapıldı Yorum Yaz
482 defa okundu.
KIRŞEHİR’DE TEOG HAKKINDA BİLGİLENDİRME TOPLANTISI  YAPILDI

16160744_img_0817Kırşehir’de Osman Elmalı başkanlığında TEOG Hakkında Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

 

 

Temel eğitimden ortaöğretime geçiş sistemi hakkında geçtiğimiz günlerde Kırşehir Halk Eğitim Merkezi ve A.S.O toplantı salonunda Kırşehir İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Osman Elmalı başkanlığında yapıldı.

Toplantıya Maarif Müfettişleri Başkanı,  İlçe Milli Eğitim Müdürleri, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları ve Şube Müdürleri, Merkez ve Merkeze bağlı İlk ve Orta Okul Müdürleri ile Kurum Müdürleri katılımda bulundu.

Açılış konuşmasını İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı’nın yaptığı toplantı, Müdür Yardımcısı M. Muhsin Kaya’nın sunumuyla devam etti. İl Müdür Yardımcımız Kaya, Temel eğitimden ortaöğretime geçiş adıyla açıklanan ve ortak sınavların 8.sınıf Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloji, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, TC İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük ile Yabancı Dil olmak üzere 6 dersten yılda 12 merkezi sınav yapılacağını, merkezde 33, ilçelerde 30 sınav merkezi olacağını belirterek, 2015-2016 Eğitim Öğretim yılının birinci dönem sınavının 25-26 Kasım 2015 tarihlerinde, ikinci dönem sınavlarının da 27-28 Nisan 2016 tarihlerinde, gerçekleştirileceğini ifade etti.

Müdür Yardımcısı Muhsin Kaya, genelgeler ve talimatlar doğrultusunda yapılması gerekenler ve sınavla ilgili alınması gereken güvenlik tedbirlerinin titizlikle uygulanması konusunda talimatlar verdi ve toplantının İlimiz için hayırlı olması dileğinde bulunarak toplantıyı sonlandırdı.

             TEOG nedir? Hangi yenilikleri getirdi?

• TEOG sınavı tam karşılığı ile Milli Eğitim Bakanlığının Türkiye genelinde yaptığı  ortak yazılı sınavı. Altı ayrı dersten 1. Ve 2. Dönem olmak üzere iki aşamalı olarak uygulanıyor. Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloji ve İngilizce dersleri için 2. sınavlar, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ve Türkiye Cumhuriyeti İnkılap Tarihi dersleri için 1. sınavlar ortak yapılıyor. İki gün gerçekleşen sınavlarda öğrencilere her ders için 40 dakika süre veriliyor ve 20 çoktan seçmeli soru soruluyor.

• Yine diğer sınav sistemlerinden farklı olarak 3 yanlış 1 doğruyu götürmüyor. Öğrenci yaptığı her doğru soru için 5 puan alıyor. Ve toplam puanı yazılı notu olarak e-okul sistemine bakanlıkça işleniyor. Örneğin; öğrenci Türkçe dersinden 17 doğru 3 yanlış yapmışsa bunun karşılığı 85 puan olarak e-okula işleniyor. Yaptığı yanlışların puanına etkisi olmuyor.

• Yerleştirme puanı da farklı hesaplanıyor. İlk önce öğrencinin girdiği TEOG sınavlarının ağırlıklı ortalaması alınıyor. Daha sonra da 5-6-7-8. sınıf yıl sonu not ortalamalarının ağırlıklı ortalaması alınıyor. (Önemli Not: 2013-2014 ve 2014-2015 için 6-7-8. Sınıf yıl sonu not ortalamaları hesaplanacak. Çünkü 4+4+4 sistemiyle beraber 5. sınıf yeni ortaokul oldu. Bu iki yılda mezun olacak öğrenciler 5. sınıfı ilkokul olarak okudular.)

• 1. TEOG ve 2. TEOG sınavlarından aldığın notun ortalaması %70 ve okul başarı puanının ortalaması % 30 etki ediyor. Bu ortalamalar alındıktan sonra öğrencinin yerleştirme puanı ortaya çıkıyor.

• TEOG sisteminde ileriki yıllarda bu yapılan ortak sınavlar sadece 8. Sınıfta değil, 5-6 ve 7. sınıflarda da yapılacak. Altı ders yerine de Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloji ve İngilizce derslerinden sınav yapılacak.

• Bu sınav sistemin getirdiği en büyük değişiklik de bu. Öğrenciler istedikleri liseye girmek için sadece girdikleri sınavlardan değil ortaokul hayatları boyunca gördükleri tüm derslerden sorumlu olacak ve değerlendirilecekler.

YORUMLAR Bu Yazıya Henüz Yorum Yapılmadı.. Belki İlk Yorumu Sen Yapmalısın..

SOSYAL MEDYA BİZİ TAKİP EDİN