Kırşehir’de Muhtarlar ve Azalarına Afet Farkındalık Eğitimi Verildi

1 Mart 2021
0 Yorum Yapıldı Yorum Yaz
487 defa okundu.
Kırşehir’de Muhtarlar ve Azalarına Afet Farkındalık Eğitimi Verildi

 Kırşehir Afet Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü, kent merkezindeki mahalle ve merkeze bağlı köy muhtarlarıyla azalarına afet farkındalık eğitimi verdi.

İl AFAD Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi’ndeki eğitimde, İl AFAD Müdürü Metin Alpaslan’ın afetler ve tedbirler ile ilgili bilgiler verdiği bildirildi.

Afetler ve özellikle deprem anı ile deprem sonrası ilk 6 saatte yaşananların anlatıldığı kamu spotunun izlenmesinin ardından, muhtar ve azalara İl AFAD uzmanlarınca afetlere karşı farkındalık oluşturulacak bilgiler verildiği belirtilen açıklamada, bina güvenliği, tahliye ve toplanma alanları, afet anı, öncesi ve sonrası yapılması gerekenler, deprem sigortası, afet ve acil durum çantası, yaşamsal riskler, yangın, ilk yardım gibi çeşitli konularda da bilgilendirme yapıldığı aktarıldı.

AA

YORUMLAR Bu Yazıya Henüz Yorum Yapılmadı.. Belki İlk Yorumu Sen Yapmalısın..

SOSYAL MEDYA BİZİ TAKİP EDİN