KIRŞEHİR’DE İŞ GÜCÜNÜN NABZI TUTULUYOR

28 Mart 2015
0 Yorum Yapıldı Yorum Yaz
344 defa okundu.
KIRŞEHİR’DE  İŞ GÜCÜNÜN NABZI TUTULUYOR

95243

İŞKUR Kırşehir İl Müdürlüğü 16 Mart-30 Nisan tarihleri arasında saha çalışması yaparak, Kırşehir iş gücü piyasasının nabzını tutuyor.

Kırşehir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü Kırşehir’in işgücü piyasasını araştırmak için sahaya indi. Bu amaçla Kırşehir İŞKUR İl Müdürlüğü personelleri Kırşehir’de 390 işyerini ziyaret ederek, çalışmalarını değerlendiriyor.

Kırşehir Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü, istihdamın artırılması, işsizliğin azaltılması ve eğitimin işgücü talebine duyarlılığının artırılmasına yönelik işgücü arz ve talebinin doğru olarak tespit edilmesine ve buna uygun politikaların geliştirilmesi amacıyla Kırşehir’de işgücü piyasası talep boyutunu tespit edebilmek amacıyla işverenlerle görüşüyor.

İşsizliğin azaltılması ve iller bazında sektörlere göre istihdam politikalarının oluşturulması için işverenlerin talep boyutunu tespit etmek, işgücü piyasasında mevcut, geçmiş ve gelecek dönemde meydana gelen veya gelmesi beklenen mesleki değişim ve gelişimleri izlemek amacıyla işyerleri ziyaret ediliyor ve işgücü piyasasının ihtiyaçları yerinde tespit ediliyor.
İŞKUR İl Müdürü Ömer Faruk Akyol, 4904 sayılı İŞKUR Kanunu gereğince İl Müdürlüğü olarak, il düzeyinde 2015 yılı işgücü piyasasını izleme ve değerlendirme sistemini oluşturmak ve gelecekteki istihdam ve mesleki eğitim ihtiyacını belirlemek amacıyla işgücü piyasa araştırması yapılacağını söyledi.
Akyol, 16 Mart-30 Nisan tarihleri arasında saha çalışması yaparak, 10 ve üzeri işçi çalıştıran 377 işyeri, 2 ve üzeri işçi çalıştıran 13 işyerini ziyaret edeceklerini, işgücü piyasasında ihtiyaç duyulan meslekleri yerinde değerlendireceklerini vurguladı.
Yapılacak çalışma ile işyerlerinde anket uygulanarak, işgücünün yapısı, sektörler bazında çalışanların mesleklere ve cinsiyete göre dağılımları, ihtiyaç duyulan işgücü için talep edilen eğitim ve beceri durumları, net istihdam artışı ve net istihdam azalışı olabilecek meslekler, temininde güçlük çekilen meslekler, eleman sayısı ve teminde güçlük çekme nedenleri, işgücü piyasasında mesleki değişim beklentilerine ilişkin bilgilerin derleneceğini açıklayan Akyol, “Bu çalışma ile Kırşehir işgücü piyasasının fotoğrafı çekilecek ve açık iş oranı hesaplanacaktır. Kırşehir ilinde sektörlerin işgücü ihtiyacı tespit edilecektir. Çalışmanın sonuç raporunda Kırşehir işgücü piyasası arz ve talep yönüyle ele alınacaktır. Aktif istihdam politikalarının, özellikle işgücü yetiştirme kurslarının tespit edilen ihtiyaçlara göre açılması planlanmaktadır” ifadelerinde bulundu.

 

YORUMLAR Bu Yazıya Henüz Yorum Yapılmadı.. Belki İlk Yorumu Sen Yapmalısın..

SOSYAL MEDYA BİZİ TAKİP EDİN