KIRŞEHİR TİCARET ve SANAYİ ODASIN’DAN AHİ BABA’YA PLAKET

11 Haziran 2015
0 Yorum Yapıldı Yorum Yaz
316 defa okundu.
KIRŞEHİR TİCARET ve SANAYİ ODASIN’DAN AHİ BABA’YA PLAKET

1

Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası ‘’Ahi Baba’’ Mustafa Karagüllü’ye, Ahilik için yaptığı hizmetlerden dolayı plaket verdi.

Törene ‘’Ahi Baba’’ Mustafa Karagüllü, eşi İsmet Sevinç Karagüllü, Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Yılmaz ve Kenan Yanık, Üye İsa Şahin katıldı.

Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu’nda düzenlenen törende konuşan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Ekicioğlu; Ahilik kültürünün önemine değinerek, ‘’Ahi Baba’’ Mustafa Karagüllü’nün, Ahilik kültürünün yaşatılması ve yaygınlaştırılması noktasında çok büyük emek verdiğini söyledi.

Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Ekicioğlu: ’’Hak ile sabır dileyip, bize gelen bizdendir. Akıl ve ahlak ile çalışıp bizi geçen bizdendir.’ diyerek, 12. Yüzyılda bu topraklarda, toplumsal adaletin sağlanması için ilk meşaleyi yaktı, Kırşehir’in tarihsel süreç içerisinde yarattığı en büyük değerlerden biri olan Ahi Evran-ı Veli’nin o engin felsefesinin yaşatılması ve yaygınlaştırılması için adeta ömrünü bu işe vakfetmiş ‘Ahi Baba’ Mustafa Karagüllü’ye Ticaret ve Sanayi Odası olarak, böyle bir plaket vermek bizim için çok büyük bir onurdur. Yüzyıllar öncesinden başlayan Ahilik ışığı bugün de bizi aydınlatıyorsa, bu konuda Mustafa Karagüllü’nün emeği çok büyüktür. ‘Ahi Baba’ gibi değerler kolay yetişmez. Ticaret ve Sanayi Odası olarak; Mustafa Karagüllü’ye yaptığı hizmetlerden dolayı şükranlarını sunduğunu ’’ dile getirdi.

‘’Ahi Baba’’ Mustafa Karagüllü de, Ticaret ve Sanayi Odası’nın böyle bir vefa örneği göstererek, kendisine plaket vermesinden dolayı çok duygulandığını belirterek, Ticaret ve Sanayi Odası’nın Kırşehir için yaptığı önemli çalışmalardan dolayı Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Ekicioğlu’nun şahsında, Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyelerine teşekkür ettiğini söyledi.

YORUMLAR Bu Yazıya Henüz Yorum Yapılmadı.. Belki İlk Yorumu Sen Yapmalısın..

SOSYAL MEDYA BİZİ TAKİP EDİN