Kontrol yapılmadığından bahisle düğünlerde silah atıldığına ilişkin bazı yerel basında çıkan haberler üzerine konuya ilişkin basın açıklamasına ihtiyaç duyulmuştur.
Yaz mevsimi olması ve yurt dışında yaşayan çok sayıda gurbetçi vatandaşlarımızın izinlerini ilimizde geçirmelerinden dolayı aşırı bir insan yoğunluğu yaşanmakta ve geleneksel sokak düğünlerimizde artış meydana gelmektedir. Bu çerçevede 1 Haziran 6 Ağustos tarihleri arasında toplam 166 düğün merasimi yapılmıştır.
Düğünlerin mateme dönüşmeden gerçekleştirilmesini sağlamaya dönük tedbirler kapsamında; İl Emniyet Müdürlüğümüz tarafından ilimiz 3 ana bölgeye ayrılarak 3 ayrı ekip oluşturulmuş, bu ekiplerimiz önceden öngörüde bulunarak,olması muhtemel olayları önlemek amacıyla genel hayatın akışını etkilemeyecek şekilde, düğün yerlerini ziyaret etmekte ve düğün sahiplerini tebrik ederken kontrollerini yapmakta, ayrıca düğün sahiplerine uymaları gereken hususları hatırlatmaktadırlar.
19.06.2014 tarihinden itibaren alınan tedbirler sayesinde bugüne kadar kavga, silahla yaralanma, kasten yaralama gibi olaylar meydana gelmemiştir.
Meydana gelen tek olay ise; 31.07.2014 günü Kervansaray Mahallesinde gerçekleşen asker uğurlama konvoyunda silah atma olayı kayıtlarımıza geçmiş, olayı gerçekleştiren şahıs hakkında adli ve idari işlem yapılmıştır.
Düğünlerimizin mateme dönüşmemesi amacı ile alınan tedbirler kapsamında yapılan çalışmalar bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da sürecek ve gelen her türlü ihbar ve şikayetler aynı hassasiyetle değerlendirilmeye devam edilecektir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.