KIRŞEHİR BAROSU TERÖRÜ KINADI

1 Nisan 2015
0 Yorum Yapıldı Yorum Yaz
662 defa okundu.
KIRŞEHİR BAROSU TERÖRÜ KINADI

DSC_6846

Kırşehir Barosu önceki gün İstanbul Çağlayan Adliyesinde görev yaptığı sırada şehit edilen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz için basın toplantısı düzenledi. Basın açıklamasına Vali Yardımcısı Alaaddin Serdar Polat, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Bilgin, Garnizon Komutanı Albay Murat Bulut, Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. S. Kudret Saylam, İl Emniyet Müdürü Sıtkı Akgül, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, İl Başkanı Mustafa Kendrili ve İl Müftüsü Mehmet Şahin katıldı. Toplantı Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından konuşma yapan Kırşehir Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Bilgin bu elim olaydan ötürü büyük üzüntü duyduklarını dile getirerek, bir daha bu tür olayların yaşanmamasını temenni etti.

Kırşehir Baro Başkanı Avukat Mehtap Karaburçak Tuzcu önceki gün şehit edilen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz için basın açıklamasında bulundu.

Karaburçak açıklamasında; “31 Mart 2015 Salı günü Türk yargısı en acı günlerinden birini yaşamıştır. Hepinizin bildiği üzere İstanbul çağlayan adliyesinde görev yapan Cumhuriyet Savcımız Mehmet Selim Kiraz görev yaptığı esnada ve görev yerinde teröristlerce rehin alınmıştır. Saatler süren müzakereler maalesef olumlu sonuçlanamamış, savcımız şehit edilmiştir.

Bu hain terör olayını Kırşehir Barosu olarak kınıyor, savcımızın ailesi başta olmak üzere tüm yargı camiasına başsağlığı diliyoruz.

Yetkili makamlarca yapılacak inceleme ve soruşturma ardından olayın gerçekleşme şekli mutlaka ortaya çıkarılacaktır. Bu aşamada hepimize düşen görev hiçbir meslek grubunu töhmet altında bırakmadan soruşturmanın sonuçlanmasını beklemektir. Hukukçu olmanın ve hukukun üstünlüğüne inanmanın gereği de budur. Bu elim olay adliyelerdeki güvenlik  sorununa bir kez daha dikkat çekilmesine ve güvenliğin ne derece önemli olduğunun altının çizilmesine neden olmuştur.

Adliyelerin hakim, savcı ve avukat üçlüsünden oluşan yargı mensuplarının çalışma alanı olduğu ve görevi adaletin tecellisi için çalışmak olan bu üçlü arasında hiçbir şekilde ayrımcılık ve ayrıcalık yapılamayacağı unutulmamalıdır.

Yaşadığımız acı hepimizin ortak acısıdır. nitekim resmi makamlarca da dile getirildiği üzere olayın sonlandırılması için Türkiye Barolar Birliği Başkanının, İstanbul Barosunun şimdiki ve önceki başkanının uzlaşma sağlanması için devreye  girdiği herkesçe bilinmektedir.

Kırşehir barosu olarak şehit verdiğimiz meslektaşımıza rahmet, yargı camiamıza başsağlığı diliyor, böylesi bir olayın bir daha gerçekleşmemesi temennisini umuyoruz” dedi.

YORUMLAR Bu Yazıya Henüz Yorum Yapılmadı.. Belki İlk Yorumu Sen Yapmalısın..

SOSYAL MEDYA BİZİ TAKİP EDİN