Kırsal kalkınma destekleri ekonomik yatırımlar toplantısı yapıldı

12 Kasım 2014
0 Yorum Yapıldı Yorum Yaz
1288 defa okundu.

DSC_6198Kırşehir Kültür Müdürlüğü’nde dün saat 10.30’da Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Kırşehir il müdürlüğü tarafından bir toplantı gerçekleştirildi.
Toplantıya Vali Necati Şentürk. Kırşehir Gıda Tarım ve Hayvancılık müdürü Kenan Şahin, Kırşehir Ziraat odası başkanı Bekir Tan ve birçok çiftçimizin katılımıyla başladı.
Toplantıda Vali Necati Şentük bu toplantı Türkiye’de 39 ilde gerçekleşmektedir.
Amacımız çiftçi kayıt sistemine kayıtlı olan çiftçilerimizi % 50 hibe desteği vererek teşvik etmektir çiftçi kayıt sisteminde olmayan çiftçilerimizde bu destekten yararlanabilirler ancak bunun bir kaç şartı vardır.
Şartları yerine getiren herkese hibe desteği verilecektir hibe desteği verilirken Kırşehir’de 5 kişi tarafından incelenerek şartları yerine getiren çiftçilerimize bu %50 hibe desteği verilecektir.
Malum Türkiye’de bir ürün paketlendik den sonra fiyatı artmaktadır misal 1 Kg. buğdayın fiyatı 10 Krş. ken işlenip paketlendikten sonra bu ürününün fiyatı 5 Tl. oluyor.
Bunun sebebi de harcanan emektir ürünün satışı ve pazarlanmasında elde edilen fiyattır.
Kırşehir’de en çok büyükbaş ve küçük baş yetiştiriciliğiyle uğraşan insanlarımız var Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı konularını genişletilerek, Kırşehir’inde içinde bulunduğu 39 İl için Büyükbaş ve Küçükbaş hayvan yetiştiriciliği tesislerini de Kırsal kalkınma yatırımları desteklerine dahil etmiştir dedi.
Kırşehir Gıda Tarım ve Hayvancılık müdürü Kenan Şahin^de bir açıklama yaptı yaptığı açıklamada.
Gıda Tarım ve Hayvancılık bakanlığımız tarafından 2006 yılından itibaren Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi programı yürürlüğe girmiştir.
Bu program kapsamında uygulanmakta olan Ekonomik yatırımlar ile yatırımcılara tarımsal amaçlı kurulan yeni tesislere veya mevcut tesislerin teknoloji yenilemesi ve kapasite artırımları konularında %50 hibe desteği verilmektedir.
Bilindiği üzere ilimiz Avrupa Birliği fonları ile yürütülmekte olan IPART desteklemeleri kapsamında yer almazken, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız bu mağduriyetin giderilmesi amacı ile uygulanmakta olan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı konularını genişletilerek, ilimizin de içinde bulunduğu 39 İl için Büyükbaş ve Küçükbaş hayvan yetiştiriciliği tesislerini de Kırsal kalkınma yatırımları desteklerine dahil etmiştir.
Besi hayvancılığı ilimizin en önemli sektörlerinden biridir hayvancılıkta büyük gelişme gösteren ilimizde et kalitemiz çok yüksek olup Metropol illerde özellikle Kırşehir etinin tercih edilmesini sağlayarak bir marka oluşmuştur.
İlimiz 454.720 Hektar kültür arazisi 102.02 adet büyükbaş ve 151.200 adet küçükbaş hayvan varlığına sahiptir.
İlimizde 100 baş ve üzeri 60 adet besi işletmesi bulunmaktadır.
Besi işletmemeciliğine ilimizde yoğun bir talep bulunmaktadır ÇKS (Çiftçi Kayıt Sistemi) ye kayıtlı 20.362 çiftçimiz bulunmaktadır.
İlimize son 10 yılda Hayvancılık desteklemelerinde 62.1 Milyon Tl. Bitkisel üretim desteklemelerinde ise 513.2 Milyon Tl. destekleme ödemesi yapılmıştır.
Bakanlığımızca uygulamaya konulan yeni destekleme kararı ile ilimizde hayvancılık sektörü büyük bir ivme kazanacaktır.
2006-2014 Yılları arasında Kırsal Kalkınma yatırımlarının desteklenmesi programı ekonomik yatırımlar ile 2 Süt işletme tesisi (420.580 Tl.) 5 Yem fabrikası (839.650 Tl.) 3 Un Fabrikası (967.524 Tl.) 11 Çelik ve yatay silo tesisi (1.353.735 Tl.) 2 Hububat tohumluk eleme tesisi (375.792 Tl.) 2 Bakliyat paketleme tesisi ( 413.459 Tl.) 1 Yağmurlama sulama projesi (9.401 Tl.) olmak üzere toplam 26 tesis desteklenmiş olup 4.676.141 Tl. hibe desteği verilmiş ve 245 kişiye istihdam sağlanmıştır.

 

YORUMLAR Bu Yazıya Henüz Yorum Yapılmadı.. Belki İlk Yorumu Sen Yapmalısın..

SOSYAL MEDYA BİZİ TAKİP EDİN