Kırmızı Mercimek, Üreticisini Üzdü

25 Temmuz 2017
0 Yorum Yapıldı Yorum Yaz
1362 defa okundu.
Kırmızı Mercimek, Üreticisini Üzdü

 

Kırmızı Mercimek Üretiminde Önemli Bir Yere Sahip Kırşehir’de, Bu Yıl Yaşanan Kuraklık Nedeniyle Üretim Çok Düşük Oldu

İsmail Kamalı Gazetemiz 40 Arena’ya kırmızı mercimek hakkında açıklamalarda bulundu. Kamalı yaptığı açıklamada şu ifadelerine yer verdi. ’’Bahar aylarında ürünler için beklenen yağışların görülmemesi nedeniyle boy atamayan mercimekte kabuklar da dolmadı. Mercimek hasadı, daha önceki yıllarda biçerdöverle yapılırken bu yıl ürünün boy vermemesi nedeniyle birçok yerde elle toplanmak zorunda kaldı toplanamayan mercimekler tarlada kaldı. Sonbahar, kış ve ilkbahar dönemlerinde bölgeye yağışların az düşmesinin kırmızı mercimeği olumsuz etkilediğini dile getirdi. Bu yıl özellikle hasadın elle yapıldığını belirten Kamalı, “Sonbahar ve kış mevsimindeki az yağışlar bitki kök gelişiminin istenilen düzeye gelmemesine neden oldu. Yine aynı şekilde ilkbaharda da özellikle mart, nisan aylarında yağışların çok az olması rekolte düşüklüğüne neden oldu.” dedi.
Yaşanan kuraklığın ortaya çıkardığı verim düşüklüğünün sulamayla ortadan kaldırılabileceğini dile getiren Kamalı, gelecek yıllarda yaşanabilecek olası kuraklıklara karşı bölgede devam eden sulama projelerinin bir an önce tamamlanması gerektiğini sözlerine ekledi.
Arazilerinde ürettikleri mercimekten arpa ve buğdaya göre daha az verim elde ettiklerini anlatan Kamalı, “Bunu sattığımız zaman ancak harcamalarımızı karşılayamayacak.’’ İfadelerini kullandı.

HABER: ELİF GÜRLER

YORUMLAR Bu Yazıya Henüz Yorum Yapılmadı.. Belki İlk Yorumu Sen Yapmalısın..

SOSYAL MEDYA BİZİ TAKİP EDİN