KIRGARAT-C BAŞKANI YANIK: ” CACABEY MEYDANI,  CACABEY DEMOKRASİ MEYDANI OLSUN”

27 Temmuz 2016
0 Yorum Yapıldı Yorum Yaz
310 defa okundu.
KIRGARAT-C BAŞKANI YANIK: ” CACABEY MEYDANI,  CACABEY DEMOKRASİ MEYDANI OLSUN”

DSC_8431

Kırşehir Radyocular Gazeteciler Televizyoncular Cemiyet Başkanı Sait Yanık: ” Neden İlimiz Kırşehir’ de Cacabey Meydanı Cacabey Demokrasi Meydanı Olmasın?”

 

Cacabey Meydanı yapılışından bu tarafa birçok siyasi partiye ev sahipliği yapıp birçok Demokratik Sivil Kuruluşlarının meydan olarak seçtiği protestoların veya fuar alanının oluşumunda birçok kitle örgütlerini topladı. Bu meydan 15 Temmuz 2016 tarihinden bu yana da FETÖ PDY Terör Örgütünün darbe girişiminin ardından günlerce Cacabey Meydanında bekleyen, egemenliğin millette olduğunu haykıran, demokrasinin ve insan haklarının vazgeçilmez unsuru olan ve Kırşehir için de büyük bir simge oluşturan Cacabey Meydanını Kırşehir Radyocular Gazeteciler Televizyoncular Cemiyet Başkanı Sait Yanık Belediye Başkanı Sayın Yaşar Bahçeci’den ve siyasi partilerin Belediye Meclis Üyelerinden Cacabey’in Demokrasi Meydanı olabilmesi için çağrıda bulunuyoruz.

BOĞAZİÇİ KÖPRÜSÜ’NÜN ADI  ’15 TEMMUZ ŞEHİTLER KÖPRÜSÜ’ OLARAK DEĞİŞTİ

Başbakan Binali Yıldırım, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yaptığı basın toplantısında çok önemli açıklamalarda bulundu ve Boğaziçi Köprüsü’nün adının değiştiğini söyledi.

Bakanlar Kurulu toplantısı Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında 19.05’te başladı. Yaklaşık 3.5 saat süren Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası basın açıklaması yapan Başbakan Binali Yıldırım önemli kararlar alındığını söyledi.

Başbakan Yıldırım yaptığı açıklamada, “İstanbul ve Ankara’da birer şehitler anıtı kurulması bugünkü Bakanlar Kurulu’nda kararlaştırdığımız diğer bir konudur. Darbecilerin ilk hedefi olan ve vatandaşlarımızın şehit edildiği Boğaziçi Köprüsü’nün adının ’15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ olarak değiştirilmesine de karar verilmiştir” dedi.

KIZILAY MEYDANI’NIN ADI DEĞİŞTİ

Ankara’nın 1929’dan bu yana simgesi olan Kızılay Meydanı’nın adı değişti. Meydanın adı artık, ”15 Temmuz Kızılay Demokrasi Meydanı” olacak.

Kızılay Meydanı’nın adı, ”15 Temmuz Kızılay Demokrasi Meydanı” olarak değiştirildi.
Karar, Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından alındı.

Genelkurmay Başkanlığı ve TBMM’nin de bulunduğu kavşağın adı ise “15 Temmuz Şehitler Meydanı” olarak değiştirildi.

Ankara’nın merkezi olarak bilinen Kızılay Meydanı, adını 1929 yılında yaptırılan ancak bugün mevcut olmayan Kızılay Genel Merkez Binası’ndan alıyor.

Neden İlimiz Kırşehir’ de Cacabey Meydanı Cacabey Demokrasi Meydanı Olmasın?

YORUMLAR Bu Yazıya Henüz Yorum Yapılmadı.. Belki İlk Yorumu Sen Yapmalısın..

SOSYAL MEDYA BİZİ TAKİP EDİN