KESİNTİSİZ OTOYOL İÇİN TEMEL ATMA TÖRENİ

3 Şubat 2018
0 Yorum Yapıldı Yorum Yaz
800 defa okundu.
KESİNTİSİZ OTOYOL İÇİN TEMEL ATMA TÖRENİ

2 bin kilometrelik bir otoyolun; eksik kalan 332 km’lik bölümünü teşkil eden Ankara-Niğde otoyolu; Konya’ya, Aksaray’a, Kırşehir’e, Nevşehir’e de toplamda, 55 km’lik bağlantılarla birleştiriliyor. Temeli atılan bu yol;2000-2001 krizinden önce ihale edilmesine rağmen krizler sonrası yarım kalan bu yolun 2019 da bitirileceği duyuruldu.

KESİNTİSİZ OTOYOL İÇİN TEMEL ATMA TÖRENİ

 2 bin kilometrelik bir otoyolun; eksik kalan 332 km’lik bölümünü teşkil eden Ankara-Niğde otoyolu; Konya’ya, Aksaray‘a, Kırşehir‘e, Nevşehir‘e de toplamda, 55 km’lik bağlantılarla birleştirilen kısmı için; Başbakan Binali Yıldırım’ın Ankara Gölbaşı’nda katıldığı temel atma töreni yapıldı.

Bilindiği gibi Temeli atılan bu yol; 2000-2001 krizinden önce ihale edilmesine rağmen krizler sonrası yarım kalmıştı.

Başbakan Binali Yıldırım;  Ankara Gölbaşı’nda katıldığı temel atma töreninde. Edirne’den Şanlıurfa’ya kesintisiz otoyol projesi kapsamında yapılacak Ankara-Niğde Otoyolu 2019’da tamamlanacağını, böylece Ankara Niğde arası mesafenin de 4 saatten 2 saate düşeceğini, maliyetinin de yaklaşık 4 milyar TL mal olacağını duyurdu

Bu Otoyolda; 5 viyadük,28 köprü,114 altgeçit,386 menfez olacak ayrıca yol kenarında, 5 dinlenme tesisi ve 2 bakım onarım şantiyesi planlanıyor

40 Arena Haber Merkezi

YORUMLAR Bu Yazıya Henüz Yorum Yapılmadı.. Belki İlk Yorumu Sen Yapmalısın..

SOSYAL MEDYA BİZİ TAKİP EDİN