Kazanmak İçin NLP İle “Başarı Koçluğu”

13 Haziran 2015
0 Yorum Yapıldı Yorum Yaz
781 defa okundu.

mustafa kılınç resim

 

 

 

 

 

Ülkemizde sınav sistemlerinde yapılan değişiklikler sınava girecek öğrenci ve ailelerine de kafa karışıklığına sebep oldu.

Değişen sınav sistemlerine uyum sağlamak, hedef belirlemek, Fark Yaratmak ve Başarının hazzını yaşamak için NLP DAP İLE BAŞARI KOÇLUĞU.

BAŞARIDA ETKİN ANAHTAR BEYİN KULLANIM KILAVUZU

“İNSAN DÜŞÜNDÜĞÜ KADAR GÜÇLÜ İNANDIĞI KADAR DEĞERLİDİR.” Düşüncelerinizi yönetmeye ancak beyninizin kullanım kılavuzuna sahip olduğunuz anda başlayabilirsiniz. Başarı Koçluğunun temelini etkin “Beyin Kullanımı” oluşturmaktadır. Ancak düşüncelerinizi, duygularınızı ve davranışlarınızı yönetmeye başladığınızda isteklerinizle sonuçlarınızın bütünleşmesi gerçekleşir.

Türkiye’de İLK KEZ “NLPDAP” Merkezi tarafından “Beyin Kullanım Kılavuzu” sunulmaya başlanmıştır. Farkı yaratan her zaman farktır. YGS, LYS, SBS, KPSS ve Yaşam Yolculuğundaki sınavlardan Başarıyla çıkmak, Performansımızı arttırmak, Etkin Birey olmak için “BAŞARI KOÇLUĞU” bir lüks değil gerekliliktir.

HEDEF BELİRLEME KRİTERLERİ

Hedef belirlemek görünmeyeni görünür yapmanın ilk adımıdır. Öğrencilerimizdeki en büyük eksiklik ne istediklerini bilmemeleridir. YGS, LYS, SBS sınavlarına girecek öğrencilerimiz Başarı Koçluğu kapsamında Ne istediğini bilen ve eyleme geçme dürtüsüyle bütünleşirler.

MAZERET YOK ŞİFRESİ

TUTKU + İNANÇ = BAŞARI

Başarı ölçülebilen bir sonuçtur. Koçluk programının amacı; sınav kabusundaki öğrencilerin hiç başarısız olmamış başarı stratejileriyle bütünleşmesini sağlamaktır. Bu amaçla Başarısızlık yoktur. Sadece Geri Bildirim vardır.

BAŞARI KOÇLUĞUNDA HİPNOZ ve İLAÇ YOK

Ülkemizde ilk kez NLPDAP merkezi tarafından başlatılan Başarı Koçluğu programının uygulanması esnasında Hipnoz, Trans ve herhangi bir ilaç kullanımı yoktur. Başarı Koçluğu programı bir Terapi ve Telkin süreci olmayıp EĞİTİM sürecinden oluşuyor.

SINAV SENDROMLARINA SON

NLPDAP eğitim merkezinin hedefinin; “insanları değil insanların beyinlerini eğitmek” olduğunun altının çizen NLP Lideri Mustafa Kılınç ülkemizdeki eğitim öğretimin tamamen doldurma sistemine göre yapıldığını oysaki eğitimin amacı ilerlemek ve ilerletmektir. NLP Lideri Mustafa Kılınç çok çalışmanın başarıyı garanti etmediğini Akıllı çalışmakla istenilen başarılara ulaşılacağını söylüyor.

Duygular davranışlarımızın ön habercileridir ve Duygu gelmeden Davranış gelmez. Sınav öncesinde, esnasında ve sınav sonrasındaki bizi engelleyen duygulardan kurtulmak ancak etkin Beyin Kullanımıyla mümkündür.

BAŞARI KOÇLUĞU İLE

HANGİ SORUNLARA ÇÖZÜM SUNULUYOR?

Başarı Koçluğu Programı; eğitim-öğretim aşamasında olan ‘7’ yaşın üzerindeki her bireyin yararlanabileceği kapsamda olup;

Odaklanma Sorunu, Sınav Kaygıları, Ders Çalışma İsteksizliği, Konsantrasyon Sorunu, Özgüven Sorunu, Endişe, Kaygı, Heyecan, Korku, Stres, Baskı, Unutkanlık, İçsel ve Dışsal Dünyada Çatışma Yaşayanlar. Tam Olarak Nasıl Öğrendiğini ve Çalışması Gerektiğini Bilmeyenler, Sorumluluktan Kaçanlar, Tembelliği Benimseyenler, Bilgisayar ve Televizyon Bağımlıları, Aile İçi İletişim Kopukluğu Yaşayanlar, Kararsızlık Çekenler, Sosyal Fobikler. Güç Sevgi ve Başarı Duygusundan Yoksun Olanlar, Kızgınlık, Öfke, Kıskançlık sorunu içindekiler bu programdan yararlanabilir.

Başarı Koçluğu yalnızca eğitim-öğretim ve sınavlarda başarılı olunması için yapılmamaktadır. Program yaşam yolculuğunda Etkin Birey olmanın temelini oluşturmakta olup NLPDAP Eğitim Merkezi olarak “Güç, Başarı ve Sevgi” dolu bireylerin oluşumuna katkı sağlamayı hedeflemektedir.

DEĞİŞİMİ SAĞLAYAN GÜÇ BİLİNÇALTI

Başarı Koçluğunun üstadı NLP Lideri Mustafa Kılınç değişim sağlarken kişilere balık vermiyor. Bilinçli zihinleriyle çalışmıyor onların hikayelerini dinlemiyor. Günümüzde yapılmakta olan klasik yöntemlerden farklı olarak “BİLİNÇALTI” iletişimle sorunları gerçekçi sürdürülebilir şekilde çözüyor. Program %100 sonuçlara imza atıyor. Başarıya giden yolda kişiye ihtiyacı olan düşünce, duygu ve davranış yüklenerek “NASIL” sunuluyor.

BAŞARI KOÇLUĞU KAPSAMINDA AİLEYE DESTEK

Program kapsamında öğrencilerimizin ailelerinde gördüğümüz “onların tamamen iyi niyetle yaptıkları ancak sonuçların olumuz olduğu davranış kalıplarını” değiştirmelerinde yardımcı oluyoruz. Sınav öncesi çalışma düzenleri, sorumluluk kavramı, baskı, iletişim çatışmaları, beklentileri, güven, bakış açıları vb. gibi durumlardaki “Davranış Kalıplarını” yeniden programlıyoruz.

Sınava Giden Yolda Ailelere Düşen Görevler:

1- Anne ve babaların en önemli görevi çocuklarına yüksek özgüven vermektir. Bu nedenle çocuklarına “Özgüven Verme” noktasında hareket etmelidirler.

2- Sınav yolculuğunda aile ve çocuk arasında karşı karşıya gelmeyi sağlayan şeyin; “Ders Çalış” “eksik çalışıyorsun” “böyle çalışırsan bu iş olmaz” vb. gibi konuşmalar olduğunun farkında olun.

3- Kelimelerin insanların Beyni üzerinde etkisini dikkate alarak konuşmalarınızı ayarlayın. Çocuğunuzu olumsuz yönde etkileyecek “yapamazsın” “heyecanlanma” “olmazsa olmaz” “canınız sağolsun” vb. gibi iyi niyetli konuşmaları yapmayın.

4- Çocuklarınızı asla ve asla kardeşleriyle ya da arkadaşlarıyla karşılaştırmayın, kıyaslamayın. Anne ve Babası olmanız onun sizin istediğiniz gibi bir çocuk olacağı anlamına gelmez. Çünkü herkesin “Beyin Kodu” farklıdır. Her birey kendi beyin programına göre düşünür ve davranır.

5- Çocuğunuzla iletişim kurarken dengeli olun. Sınava girecek anlayışıyla çok sık değişim göstermeyin. Abartılı sevgi, hoşgörü ya da baskıcı tutumlardan uzak durun. Değişen olmak yerine dengeli olmayı seçin.

6- Çocuklarınıza davranışlarınızda “Şartlı Sevgi” yerine her şeye rağmen Sevgiyi uygulatın. Çocuklarınız ne kadar yoğun bir çalışma programı altında olursa olsun çok çalışmanın başarıyı garanti etmeyeceğini, akıllı çalışmanın istenen başarıları getireceğini bilin.

7- Çocuklarınızın kendilerine güven ve inanmalarını sağlayın. Sizin onlara güvenmenizin bir önemi yok. Önemli olan onların kendilerine olan güven ve inançları. Çocuğunuz gerçekten kendine güveniyor mu?

8- Çocuklarınızın çalışma odalarına yiyecek, içecek servisi yapmayın. Orasının sadece “Öğrenme” odası olduğunu bilin.

9- Çocuklarınıza sanayi tipi şekerler yedirmeyin. Çocuğunuzun beyninin “Glikoz” şekere olan ihtiyacının meyvelerden almasını sağlayın.

Her gün 1 adet kabuklu elma ve 2 tane cevizin Beyin dostu olduğunu bilin.

10- Çocuklarınızın kendilerine inanmaları ve tam olarak güvenmeleri noktasında yüreklendirin. Harekete geçirici sözler kullanın.

11- Çocuklarınıza her gün “Bugün ne öğrendin” ve “Bugün nasıl bir fark yarattın?” gibi yaratıcı soruları sorun. Ancak çocuklarınızdan cevap beklemeyin. Çocuğunuzun Beyni kendi kendine bu sorulara yanıt arasın.

12- Çocuklarınıza hangi yaşta olursa olsun sorumluluk verin. Onların görevlerini siz yapmayın. “HAYATIN BİR KENDİN YAP TASARIMI OLDUĞUNU” Öğretin.

13- Çocuklarınıza “İstekler askıda kuralını” öğretin. Yaşamda her şeyin bir bedeli olduğunu, her istediğin her an karşılanamayacağını bilmelerini sağlayın ki; Ders çalışma ve öğrenmede zorunluluk, bıkkınlık yerine “Merak ve İstek” duygusu oluşsun.

14- Çocuklarınıza yaşamın öğrenciyken “ders çalışmak” yetişkinlikte ise yine “Çalışmak” olduğunu gösterin.

15- Çocuklarınızla sınava yönelik iletişim ve ilişkilerde suçlayıcı ifadeler kullanmayın. Sürekli işaret parmağınızı göstermeyin ki; size karşı direnç uygulamasınlar.

Bunun için kullanabileceğiniz en ideal kalıp

_ “Senin derslerine çalışmıyor olman beni üzüyor” kalıbını kullanabilirsiniz.

16- Anne ve Baba olarak biliniz ki; Tembel öğrenci yoktur. Sadece istek ve duygularını harekete geçiremeyen öğrenciler vardır. Çocuğunuzun içsel dünyasındaki motivasyon dürtülerini harekete geçirmesinde yardımcı olun.

17- Çocuğunuzun başarılı olmasını engelleyen;

* Odaklanma Sorunu

* Sınav heyecanı – Sınav kaygısı

* Konsantrasyon

* Özgüven sorunu

* Sosyal Fobi

* Sorumsuzluk

* Bilgisayara ve TV bağımlılığı

* Başarılı olma korkusu,

* Başarısızlık korkusu

* Kıskançlık vb.

gibi sorunların çözümü için Uzmandan yardım alın. Başarı bir bütündür. Gelecekte güçlü, başarılı ve sevgi dolu bireyler olması için harekete geçin.

Her şeye rağmen başarmak, harekete geçmek için ihtiyacınız olan tek şey Bir adım atmaktır. Başarı Koçluğu kapsamında şimdi adım atmak ve harekete geçmek için www.nlpdap.com sitesini ziyaret edebilir ve 312 428 89 89 nolu telefondan detaylı bilgi alabilirsiniz.

 

İletişim Bilgileri:

Adres- Tunus Cad. 85/7 Kavaklıdere/ANKARA

Tel-0312 428 89 89

E-mail- nlpdap@nlpdap.com

 

 

YORUMLAR Bu Yazıya Henüz Yorum Yapılmadı.. Belki İlk Yorumu Sen Yapmalısın..

SOSYAL MEDYA BİZİ TAKİP EDİN