KANSER TARAMA ARACI MUCURDA HİZMETİNE  DEVAM EDİYOR

12 Şubat 2016
0 Yorum Yapıldı Yorum Yaz
390 defa okundu.
 KANSER TARAMA ARACI MUCURDA HİZMETİNE  DEVAM EDİYOR

KETEMMUCURKırşehir Halk Sağlığı Müdürlüğü Tarafından İç Dizaynı Yaptırılan Kanser Tarama Kamyonu, Mucur Aile Sağlığı Merkezi Önünde Hizmet Vermeye Devam Ediyor

Kırşehir Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından iç dizaynı yaptırılan kanser tarama kamyonu, Mucur Aile Sağlığı Merkezi önünde kadınlara yönelik rahim ağzı, meme kanseri ve kolon kanseri, erkeklere yönelik kolon kanseri taraması yaptığı belirtildi.

Kırşehir Halk Sağlığı Müdürü Dr. Bekir Demirbaş yaptığı açıklamada, Kırşehir Vali Necati Şentürk’ün katkıları ile alınarak Kırşehir Halk Sağlığı Müdürlüğüne tahsis edilen kamyon, Kırşehir Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezine (KETEM) gelemeyecek durumda olan vatandaşların ayağına giderek, ücretsiz hizmet verdiğini söyledi.

Kanserde erken teşhisin önemli olduğunu ifade eden Kırşehir Halk Sağlığı Müdürü Dr. Bekir Demirbaş meme, rahim ağzı ve kolon kanserini erken teşhis etmek amacıyla Mobil Kanser Tarama Kamyonu ile İlçelere kadar gidilerek erken teşhiste bulunup erken tedavi yapmak istediklerini, Kırşehir Halk Sağlığı Müdürlüğünce Mobil Kanser Tarama aracı olarak dizayn edilen kamyonun içerisinde mamografi cihazının mevcut olduğunu, Mamografi cihazı ile kadınlarda en sık görülen kanser türü olan meme kanserinin erken teşhisini yapmayı hedeflediklerini belirtti.

Araç içerisinde rahim ağzı kanseri teşhisi de yapıldığının altını çizen Demirbaş, ebe arkadaşlar tarafından rahim ağzından alınan örnekler Patoloji laboratuvarlarda inceleniyor, bunun neticesinde de rahim ağzı kanseri varsa erken teşhis yapılarak tedavisini erkenden yapmayı düşündüklerini, bunun yanı sıra 50-70 yaş gurubuna yönelik kolon kanseri taraması da yaptıklarını bu taramayı da hem erkeklere hem de kadınlara yönelik yaptıklarını dile getirdi.

 

YORUMLAR Bu Yazıya Henüz Yorum Yapılmadı.. Belki İlk Yorumu Sen Yapmalısın..

SOSYAL MEDYA BİZİ TAKİP EDİN