KADEM’e Hep Destek Tam Destek!

20 Temmuz 2018
0 Yorum Yapıldı Yorum Yaz
650 defa okundu.
KADEM’e Hep Destek Tam Destek!

KADEM’e Hep Destek Tam Destek!

Kadın Demokrasi Derneği Açık Hava Kütüphanesi’ne Kırşehir’deki Kadın Gazeteciler birlik mesajı verdi.

        Kadın Demokrasi Derneği (KADEM)’e üye Alfa Haber Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Semra Yılmaz’ın organizasyonu ile AHİ Televizyonu spikerlerinden Cansu Kılınç, Zahide Vural, Arena Gazetesi Muhabiri Didem Ceylan, Çınar Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Seda Kızıltepe, Memleket Gazetesi Muhabiri Zeliha Karayel ve Ahi Yurdu Gazetesi Köşe Yazarı Gül Adile Dakmaz bir araya gelerek Seher Ünsal’ı ziyaret ederek “KADEM’e Hep Destek Tam Destek” dediler.

Cacabey Meydanı’nda her gün saat 17.00 ile 22.00 arasında 7‘ den 70’e hitap edecek olan Kadın Demokrasi Derneği Açık Hava Kütüphanesi’ne her türlü kitap bağışında bulunmak isteyen vatandaşlar kitaplarını KADEM Açık Hava Kütüphanesi’ne getirerek okuyucularla buluşturacak ve kitapları KADEM Açık Hava Kütüphanesi’ne gelerek okuyabilecek.

KADEM, KIRŞEHİR DAHİL TÜRKİYE GENELİNDE İHTİYAÇ SAHİBİ KADIN VE AİLELERE DEVLET TARAFINDAN SUNULAN SOSYAL DESTEKLERİ VE ERİŞİM YÖNTEMLERİNİ ANLATIYOR

KADEM Türkiye’nin birçok il ve ilçesinde, ihtiyaç sahibi kadın ve ailelere devlet tarafından sunulan destekler ile bu desteklere nasıl ulaşabileceklerini anlatmak amacıyla hazırladığı “Sosyal Destekler ve Kamuya Erişim” eğitimlerine başladı.

Kadın ve aileye yönelik devletin farklı kurumları aracılığıyla verilen 100’e yakın yardımın bir araya toplanarak hazırlandığı “Sosyal Destekler ve Kamuya Erişim El Rehberi” başta KADEM Genel Merkez olmak üzere Türkiye’nin birçok ilindeki temsilciliklerde eğitimlerle beraber verilmeye başladı. Ayrıca konu özelinde hazırlanan “kadinadestek.org” web sitesi de ilgilerinin hizmetine sunularak detaylara erişim imkânı sağlıyor.

Eğitimler, web sitesi ve el rehberi aracılığıyla birçok kadın ve aileye ulaşılarak; eğitim ve çocuk, aile ve ev yardımları, sağlık yardımları, tarım destekleri, iş kurma ve işsizlik destekleri gibi birçok başlık altındaki yardımları aktarabilmek amaçlanıyor. Ayrıca eğitimlerde bir araya gelinen kadınlara bulundukları illerin yerel yönetimlerini de takip ederek ilgili hizmetlere ulaşmaları noktasında bilgilendirmeler yapılıyor.

Yayınlanan el rehberi aracılığıyla da değişik nedenlerden dolayı ekonomik sorunlarla karşı karşıya kalan kadınlara yol gösterebilmek hedeflenirken, eğitimlerde; teorik bilgilerin pratikteki uygulamalarının nasıl olacağına dair bilgiler interaktif olarak veriliyor.

Sosyal Destekler ve Kamuya Erişim El Rehberi ve konuyla ilgili verilen eğitimlerle; kadınların kendilerine sunulan olanaklar hakkında daha fazla bilgi sahibi olarak en doğru destekten faydalanmalarına yardımcı olmakla birlikte yaşadıkları zorlukların hafifletilmesine edindikleri bilgiler doğrultusunda yol göstermek amaçlanıyor.

“KADEM KADINLARA YOL GÖSTERİCİ BİR REHBER OLUŞTURMAYI HEDEFLİYOR”

Bu rehber ve eğitimlerle, kadınlarımıza bu destekler hakkında detaylı bilgi sunmayı ve en doğru yönlendirmeyi yapmayı amaçlıyor.

Kadın ve aileye verilen devlet desteklerinden yararlanmak için; yardım almak isteyen kişinin nüfus cüzdanında T.C. kimlik numarasının olması ve başvuru için gelir testinin yaptırılmış olması gerekiyor. Gelir testi yaptırmamış kişiler, yaşadıkları şehirlerdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na giderek gelir testi yaptırabiliyor.

Sosyal Destekler ve Kamuya Erişim El Rehberi’nde; Aile ve ev yardımları, eğitim ve çocuk yardımları, sağlık yardımları, iş kurma ve işsizlik yardımları, indirimler, tarım desteği, şehit yakınları ve gazilere tanınan haklar konularında ayrıntılı bilgiler bulunuyor.

 

KADEM tarafından hazırlanan, kadın ve aileye verilen devlet desteği ile ilgili bireylerin merak ettiği, öğrenmek istediği tüm bilgilerin bulunduğu el rehberinin, yurdun dört bir yanında bulunan temsilciliklerimiz aracılığıyla her eve girerek konuyla ilgili bilincin arttırılması amaçlanıyor.

KADEM’in 42. Temsilcisi olan ve yeni açılan Kadın Demokrasi Derneği sosyal faaliyetlerle Kırşehirli vatandaştan gelenleri tekrar Kırşehirli vatandaşlarla buluşturarak sağlam bir gönül köprüsü kurdu. Bu Derneğe destek veren üye olan herkes gönüllü.

KIRŞEHİR’DEKİ KADINLARIN YENİ GÖZDESİ KADEM

KADEM vizyonu ve misyonu kadının aile içi ve sosyal rollerinin dengelenmesi adına, kadın hakları ve fırsat eşitliği konusunda toplumda ortak bir bilinç oluşturulmasını sağlamak, kadın haklarını koruyarak demokrasinin, hukukun üstünlüğünün ve insan hakları ile temel özgürlüklere saygının geliştirilmesine ve sağlamlaştırılmasına katkıda bulunmak, kadın ve aileyle ilgili olarak hayatı anlamlandıran sağlık, hukuk, çevre, sanat, spor, medya, ahlaki değerler gibi her konuyu çalışma sahası içerisinde kabul etmek, kadınların aile içinde, ekonomik, sosyal ve kültürel hayatta üretken bireyler olmalarını desteklemek, örgütlü sivil toplumun; kadınların vatandaşlık hakları, insan hakları ve demokratik reformlarla ilgili çalışmalarını desteklemektir.

KADEM bu misyon doğrultusunda farklı sahalarda çalışan ve farklı birikimlere sahip, toplumun önde gelen kadınlarından oluşan bir beyin takımı oluşturarak, Türkiye Kadınının öz değerlerini muhafaza edebilen, ulusal ve uluslararası platformlarda dünya kadınları ile rekabet edecek düzeye getirebilen bir vizyon izlemektedir.

Geliştirdiği pratik çözümlerle kadınlarımızın hayatını kolaylaştırabilen ve zenginleştirebilen, kadınların sadece aile hayatında değil sosyal, kültürel, siyasal ve ekonomik hayatta da aktif birer birey olmalarını sağlayan, ülkedeki eğitim ve kadın alanındaki çalışmalarıyla, uluslararası işbirliğine katılımın gerçekleştirilmesine yardımcı olan, kurum ve kuruluşlar arası işbirliği sayesinde kadının demokratik haklarına ulusal ve uluslararası boyut kazandıran, dezavantajlı kadınların ağırlıklı olduğu kesimlere fırsat eşitliği sağlayan, Türkiye’deki kadın çalışmalarının tanıtılması ve sosyo-kültürel değerlerin yaygınlaştırılmasını sağlayan, bir sivil toplum kuruluşu olma vizyonunu benimsemektedir.

Güçlü kadınlarla güçlü ve bilinçli yarınların temelini atmak için KADEM açık hava kütüphanesi 18 Ağustos Cumartesi gününe kadar Cacabey Meyda’nında hizmet vermeye devam edecek. KADEM gönüllülerinin desteğini her zaman bekliyor. “Haydi Kırşehir Gönüllüleri çorbada sizin de tuzunuz olsun. Bilgiler paylaşılsın ki daha bilinçli bir toplum olsun.” (Haber: Didem CEYLAN)

 

YORUMLAR Bu Yazıya Henüz Yorum Yapılmadı.. Belki İlk Yorumu Sen Yapmalısın..

SOSYAL MEDYA BİZİ TAKİP EDİN