İstihdam Toplantısı Yapıldı

12 Kasım 2016
0 Yorum Yapıldı Yorum Yaz
226 defa okundu.

is-kur

Kırşehir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’nde İl “İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu” Toplantısı Yapıldı.
İŞ-KUR’ da Kırşehir İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı.
Kırşehir İŞ-KUR toplantı salonunda gerçekleştirilen organizasyona Odalar ve Borsalar birliği üyeleri katıldı. İl istihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu bilgilendirme toplantısında alınan kararlar gereği gerçekleştirilen faaliyetler ve sonuçlar hakkında Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ömer Faruk Akyol bilgi verdi.
Toplantıda konuşma yapan Kırşehir İş-kur İl Müdürü Ömer Faruk Akyol yaptğı açıklamada: “Kurumumuz ile odalar ve borsalar birliği beraber işçi ve işverene etkili danışmanlık nitelikli iş gücünün temin edilmesine yönelik olarak danışmanlık hizmetleri, İşverenlerin stajer ihtiyaçlarının karşılanması ve kalifiye eleman ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile birlikte Odalar ve Borsalar Birliği Başkanlığı arasında 18 Ağustos 2016 ‘da mesleki eğitim ve istihdam seferberliği protokolü imzalanmış bulunmaktadır. Bu alanda Kırşehir ilinde de biz, Kırşehir Ticaret Odası Başkanlığımız Mucur ve Kaman Ticaret Odalarımız ve Ticaret Borsamızla birlikte az önce anlattıklarım bağlamında bir iş birliği gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Biz bu protokolün gereği olarak yerel bazda iş gücü piyasasını istediği nitelikli iş gücünün temini noktasında bu işin kaynağı olan ana merciği olan Odalar ve Borsalarla birlikte etkin iletişim kurarak özel sektör iş gücü piyasasına canlı ve anlamlı bir komisyon oluşturduk ortak çabalarla gerekeni yapacağız. Asıl amaç yerel bazda özel sektörde işletmelerimizin işçilerimizin iş gücünün Odalar ve Borsalar Birliği tarafından İş-kur İl Müdürlüğü ile diyalog halinde olarak bu kalifiye iş gücünü temin etmektir”. ifadelerini kullandı.
Özel sektör işverenlerine seslenen Akyol, iş gücünün arttırılması adına yapılan faaliyetler hakkında şu bilgileri verdi: “Özel sektör işverenlerimize şunu duyurmak istiyorum ihtiyaç olan iş gücünü mutlaka bağlı bulundukları odalar aracılığıyla ya da doğrudan bize ileterek bizimde kendi imkanlarımız doğrultusunda ve odalarla iş birliği yaparak ihtiyaç olan iş gücünü temin etme noktasında ayrıca bizim en önemli faaliyetlerimizden olan aktif iç gücü bu program kapsamında nitelikli eleman yetiştirme doğrultusunda devletin önemli bir desteği olan iş başı eğitim programı olan en az iki tane iş gücü çalıştıran işletmelerimize üçüncü kişi olarak aldıkları elemanı iş gücü eğitim kapsamında bir yıla yakın 1300 TL maaş ve sağlık primlerini İş-kur olarak yatırarak işverenlerimize böyle bir destek sağlamaktayız.”
Akyol, bu desteği de yılbaşından itibaren hızlı ve etkin bir şekilde kullanmak istediklerini vurgulayarak, sözlerini şöyle tamamladı:
“Bundan sonraki iletişimimizin daha güçlü olmasını istiyoruz. Aralık ayının ikinci haftası odalar ve İş-kur il temsilcilerden oluşan bir komisyon 15 günde bir toplanacak ilk toplantı aralık ayının ikinci haftası geniş katılımlı bir toplantıda işveren temsilcilerini bilgilendireceğiz. “

YORUMLAR Bu Yazıya Henüz Yorum Yapılmadı.. Belki İlk Yorumu Sen Yapmalısın..

SOSYAL MEDYA BİZİ TAKİP EDİN