İnsanlar İyi Şeylere Layıktır

16 Ocak 2017
0 Yorum Yapıldı Yorum Yaz
203 defa okundu.
İnsanlar İyi Şeylere Layıktır

DSC_1763

“Fotoğrafları Genelde Hafta Sonları ve Günün Erken Saatlerinde Çekiyorum.”

 

Seyfe Gölü Ekoloji Derneği Başkanı Ömer Çetiner gazetemiz 40 Arena’ya açıklamalarda bulundu. Seyfe Gölü takvimi hakkında muhabirimize bilgi veren Ömer Çetiner: Seyfe Gölü Kuş Cenneti’nin ismini aldığı Seyfe Köyü’nde doğup büyümenin ve doğayı sevmenin gereği olarak, görev üstlenip bu takvimi çıkarmaya başladım.

Tek yöreye ve tek bir kişiye ait fotoğraflarla, tek kişinin sponsorluğunda nostalji adını verdiğim onuncu yıla ulaşan bir masa üstü takvimi. Bu özelliklerden dolayı benzeri olmadığını sanıyorum.

“Şehrimizde, yurtiçinde ve yurt dışındaki vatandaşlarımız tarafından çok beğenilen ve istek gören takvim yapıyorsunuz; Makine Mühendisi ve işyeri sahibi olarak yoğun çalışmalarınız arasında Seyfe Gölü Kuş Cenneti’ndeki ve diğer birçok sosyal alandaki faaliyetlerinizi nasıl yürütüyorsunuz?” diye soran dostlarıma “İnsan ve Doğayı” sevmenin gereği diyorum.

Takvim yapmaya başlamamı öneren ve teşvik eden dönemin Kırşehir’in eski Valisi Sayın M. Lütfullah Bilgindir.

Fotoğrafları genelde hafta sonları ve günün erken saatlerinde çekiyorum. Fedakarlık ve sabır göstererek bana eşlik eden eşim ve birçok özelliği içeren takvimi tasarlayan Halil Kaya bu güzelliklerin ortaya çıkmasında etken olmuştur.

Benim de okuduğum ilkokul binamız, taşımalı sisteme geçince atıl durumda kaldı. Yöre halkının ve doğaseverlerin katkıları ile belirli bir konuma getirdiğimiz binayı, Milli Parklara devrettik.

Takvimlerin de etkisi ile Seyfe gölü Kuş cennetinin bilinirliliği biraz daha arttı. Bu etki ile Seyfe Gölü Kuş Cennetindeki çalışmalar da hızlandı. Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Veysel Eroğlu’nun talimatı ile yapılan hizmetlerle, Seyfe Gölü Tanıtım Merkezi ve civarı doğasever insanlarımızın akınına uğradı. İhtiyacı karşılamayacak hale gelen dinlenme alanına ilaveler yapılması planlandı.

Seyfe Gölü Kuş Cennetinin tanıtım için çıkardığım takvime ve Seyfe Gölü Kuş Cennetinin problemlerine gösterdikleri ilgi ve destek için; Sayın Valilerimize, Milletvekillerimize, Kırşehir Belediye Başkanı ve İlçe Belediye Başkanlarımıza, ilgili şube müdürlerimize, doğa severlere ve emeği geçen dostlarıma çok teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı.

HABER: ASLIHAN BUYRUK

YORUMLAR Bu Yazıya Henüz Yorum Yapılmadı.. Belki İlk Yorumu Sen Yapmalısın..

SOSYAL MEDYA BİZİ TAKİP EDİN