“İNŞAATLARDA ÖLÜMLE BURUN BURUNA!

13 Mart 2018
0 Yorum Yapıldı Yorum Yaz
510 defa okundu.
“İNŞAATLARDA ÖLÜMLE BURUN BURUNA!

 Kırşehir’de de, denetimlerin en az olduğu alan; inşaat sektörü… Denetlenmeyen Güvenlik Tedbirleri Sonucu, Ölümlü İş Kazalarının Ardı Arkası Kesilmiyor.

“İNŞAATLARDA ÖLÜMLE BURUN BURUNA!

Alınmayan güvenlik önlemleri nedeniyle birçok ilde onlarca işçi hayatını kaybediyor. İşçinin hangi ilde hayatını hangi sebeple hayatını kaybettiğinin bir önemi yok.

Kırşehir’de de, denetimlerin en az olduğu alan; inşaat sektörü.

Denetimsizlikten alınmayan güvenlik önlemleri nedeniyle her gün bir ilden “İnşaattan düştü hayatını kaybetti, işçinin üzerine demir düştü hayatını kaybetti ve bunun gibi daha nice sebepler”…

HER GÜN ONLARCA İŞÇİ CANLARINI HİÇE SAYIYOR

Hala önlem alınmıyor. Hala işçiler canı pahasına gözlerini karartırcasına metrelerce yükseklerden düşmeye ramak kala halleri objektiflerimize yansıyor.

İş kazalarının en fazla yaşandığı inşaat alanlarında, önemsenmeyen güvenlik tedbirleri yüzünden her yıl onlarca kişi hayatını kaybediyor. Objektiflerimize yansıyan bu resimle inşaat işçilerinin bir kısmının hayatını hiçe saydığı görülüyor.

DÜŞMEYE RAMAK KALA…

İşçilerin muhakkak güvenlik tedbiri almalarının gerektiğini belirten İnşaat Mühendisleri, ”Beline emniyet kemeri takmadan çalışan işçiler, en küçük bir dalgınlık ya da olası bir kaza sonrası ölümle burun buruna geliyor. Düşme ve kayma tehlikesi olan ve üç metreden daha yüksek kısımlarda çalışırken muhakkak surette güvenlik kemerini beline takmaları ve halatı sağlam bir yere geçirdikten sonra kancayı takarak çalışmaları gerekiyor” dedi.

 

YORUMLAR Bu Yazıya Henüz Yorum Yapılmadı.. Belki İlk Yorumu Sen Yapmalısın..

SOSYAL MEDYA BİZİ TAKİP EDİN