HIZLI MI? ZAMANIN DA MI?

27 Eylül 2017
0 Yorum Yapıldı Yorum Yaz
1910 defa okundu.
HIZLI MI? ZAMANIN DA MI?

Merhabalar siz değerli okuyucu dostlarımız. Birlikte her gün yeni başarılara imza atarak yol almak ne güzel değil mi?

Başarı süreklilik ister. Ateş gibidir. Cebinde taşıyamaz ve miras bırakamazsınız. Onu her seferinde yeniden ortaya koymak zorundasınız. İşte bu durum başarıyı daha anlamlı hale getiriyor.

Sizlerle bu hafta hayatın anlamını oluşturan hızlı olma / ya da olma halini paylaşacağım.

HIZLI MI? ZAMANIN DA MI?

Hız kavramı günümüzdeki en önemli değişkendir ve bir olgu haline gelmiştir. Eğer daha hızlı bir arabanız, bilgisayarınız ya da bir aracınız varsa daha avantajlıymışsınız gibidir ve bu bazı zamanlar doğrudur. Aynı düşünceyi davranışlara yansıtmak zor olabilir. Eğer siz bir işi başkalarından daha hızlı yapıyorsanız sonunda kalite yoksa hız anlamsızlaşır.

Hızla birlikte kalite ve sonuç varsa anlamlıdır. İnsan davranışlarında hız farklı bir yol izler. İnsan hayatının hemen hemen üçte birini yetişkin olmak ve olgunlaşmakla geçiren tek varlıktır. Bazı hayvanlar doğar doğmaz çok kısa bir sürede yetişkinleşir, olgunlaşır, kendi ayakları üzerine durabilirler. İnsanlarsa bu hızdan yoksundur ve biyolojik olarak henüz bu gelişime ulaşamazlar.

Herhangi bir işte ustalaşmak da zaman alır. Biliyoruz ki ustalığın, kestirme yolu yoktur. İş dünyasında, sporda, sanatta, hayatta olgunlaşmak mükemmeli ve güzeli üretmek zaman alır. Bu konular, özel sertifikalı kurslarda da olmamaktadır.

“Generalin namı piyadenin kanı üzerinden kurulur.”

Atasözü Çiftçiler bilirler. Ham meyveyi dalından erken koparmak meyveye tat kazandırmaz. Meyve olgunlaştığı zaman dalından toplanır; düşer ya da çürür. Meyve ağacının görevi meyveyi yapmaktır. Yemekse insanın görevidir. Meyve ağacının değil.

“Ham meyveyi dalından erken koparmak meyveye tat kazandırmaz”

“Gören Yoksa Görülende Yoktur.”

Atasözü

Sevgilerimle…

 

 

Anahtar Kelime:
YORUMLAR Bu Yazıya Henüz Yorum Yapılmadı.. Belki İlk Yorumu Sen Yapmalısın..

SOSYAL MEDYA BİZİ TAKİP EDİN