Kırşehirliler bir haftada 600 ünite kan bağışında bulundu.
Türk Kızılayı Kırşehir Şubesi’nin Türkiye’nin kan ihtiyacını karşılama noktasında gerçekleştirdiği kan kampanyaları devam ediyor.
25 Ağustos 2015 Salı günü Terme Caddesi’nde konuşlandırılan Kan Bağış Tırı’nda 13 Eylül’e kadar kan bağışı yapılabilinecek. Kan Bağış Tırı’nda bir haftada 600 ünite kan alındı, vatandaşların ilgisinin devam etmesi halinde 20 günde bin 500 ünite kan alım hedefine ulaşılacağı tahmin ediliyor.
Kızılay’a sağlıklı olan 18 ile 65 yaş arası herkes bağışta bulunabiliyor.
2012 yılında 7 bin 178, 2013 yılında 6 bin 405 ünite kan toplayarak şifa bekleyen yüzlerce hastaya umut olan faaliyetlerini tüm hızıyla sürdüren Türk Kızılayı Kırşehir Şubesi’nin kampanyasına destek olma çağrısında bulunan Kırşehir Kızılay Kan Merkezi Temsilcisi Dr. Zikri Gürel, 20 günde bin 500 ünite kan toplamayı hedeflediklerini söyledi.
Kırşehirlilerin daha önceki kampanyalara gösterdikleri ilginin bu kampanyada da devam ettiğini ifade eden Dr. Zikri Gürel, “Standımız 25 Ağustos Salı günü kuruldu. 13 Eylül akşamı itibariyle sona erecek. 20 gün sürecek. Günlük 80 ile 100 ünite almak hedefimiz, 20 gün içerisinde bin 500 ünite kan almayı istiyoruz. Vatandaşın ilgisi gayet iyi ve özellikle öğleden sonra kan bağışı daha da artıyor. Ramazan itibariyle kan bağışları çok düşmüştü. Bölge Kan Merkezimizin raflarında neredeyse kan kalmamıştı. Bu şekilde kampanyalarla durumu düzeltmeye çalışıyoruz. Hastanelerin kan ihtiyacını böylece karşılamış olacağız” dedi.
İç Anadolu Bölgesi’nde kan bağışı konusunda en büyük duyarlılığın Kırşehir’de olduğunu dile getiren Dr. Zikri Gürel, kan bağışı sırasında bağışçılara yönelik yapılan testlere ilişkin, “18 yaşını doldurmuş, 65 yaşından henüz gün almamış, ağırlığı en az 50 kilo olan, kendisini sağlıklı hisseden kan bağışı yapabiliyorlar. Burada kan bağışı sorgulama formumuzda 41 sorumuz var. O soruları cevaplandırıyoruz. Kan bağışını engelleyen ya da hiçbir engeli olmayan durumları değerlendiriyoruz. Tansiyon ölçümü, ateş ölçümü yapılıyor. Nabza bakıyoruz. Ayrıca hemoglobin seviyesini, kandaki demir oranını ölçüyoruz. Bu kriterlere göre karar veriyoruz. Açlık, aşırı yorgunluk olmamalı. Uykusuzluk olmamalı. Bu kriterlere göre bağışçımızdan kan alıyoruz” açıklamalarında bulundu.