“HEMŞEHRİLERİMİZDEN, YETKİ BEKLİYORUZ”

15 Ekim 2015
0 Yorum Yapıldı Yorum Yaz
323 defa okundu.
“HEMŞEHRİLERİMİZDEN, YETKİ BEKLİYORUZ”

DSC_5215

 

 

 

 

 

 

 

AK Parti’nin seçim beyannamesi vatandaşlarımızı heyecanlandırdı

AK Parti’nin seçim beyannamesi vatandaşlarımızı heyecanlandırdı. Beyannamenin reform niteliği taşıyan birçok başlığı içinde barındırdığını belirten, Ak Parti İl Başkanı Mustafa Kendirli, Milletvekili Adayları Salih Çetinkaya ve Mikail Arslan vatandaşın da AK Parti’nin seçim beyannamesi hakkında gayet olumlu tepkiler verdiğini dile getirdi. 1 Kasım’dan zaferle çıkacaklarını söylediler.

1 Kasım Genel Seçim öncesi  asgari ücret ve emekli maaşlarına yapılan zam gibi konuların seçim beyannamesinde yer alması , asgari ücreti bin 300 TL yapacağını, çiftçiye, mazot ve gübre KDV’si ödetmeyeceği, emekliye 100 TL zam yapılacağı, esnafa destek kredisi, genç girişimciye hibe vereceğini açıklamasıyla birlikte vatandaşlardan olumlu tepki geldi.

Ak Parti İl Başkanı Mustafa Kendirli ,Milletvekili Adayları Salih Çetinkaya ve Mikail Arslan seçim beyannamesini değerlendirdiler. Beyannamenin bir reform niteliği taşıdığını söylediler.Vatandaşın beyannameyi kısa sürede benimsediğini ve 1 Kasım’da bu beyannamenin hayata geçirilmesi ve vatandaşların refah seviyesinin yükseltilmesi için kendilerine yetki verilmesi gerektiğini kaydettiler. İşte AK Parti’nin seçim beyannamesi hakkında milletvekillerinin gazetemize yaptığı değerlendirmeler:

TÜM TALEPLER BEYANNAMEDE VAR

AK Parti Kırşehir Milletvekili Adayları Salih Çetinkaya ve Mikail Arslan : “Seçim beyannamemiz bizim yola çıkarken ilk söylediğimiz” insanı yaşat ki devlet yaşasın “ ilkesinden hareket edilerek hazırlanmıştır. Yaşamın her alanına dokunan bir seçim beyannamesidir. Vatandaşlarımızın, tüm yaşamı boyunca hayatının her anına dokunacak, yaşlımıza, engellimize, çiftçimize, esnafımıza  ve her kesime hitap eden bir beyannamedir. Vatandaşlarımızın talepleri teker teker ele alınmış ve hazırlık buna göre yapılmıştır. Vatandaşlarımızın vergilerini onlara en üst düzeyde hizmet olarak sunmak amacıyla böyle bir seçim beyannamesi hazırlandı. Vatandaşımız takdir verirse 2 kasım sabahı bu beyannamemizi hayata geçirmek için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Hayatın her alana dokunduğumuz gibi her siyasi partinin seçmenine ve tüm vatandaşlarımızın oyuna talibiz. Umuyoruz 1 Kasım’dan bu beyannamemiz ile zaferle çıkacağız ve bu zafer tüm ülkemizin zaferi olacaktır.”

TOPLUMUN HER KESİMİNDEN BEYANNAME HAKKINDA OLUMLU TEPKİLER ALIYORUZ

AK Parti Kırşehir Milletvekili Adayları Salih Çetinkaya ve Mikail Arslan : “2023 vizyonunu yakından ilgilendiren bir beyannamemiz var. Buradaki hedef toplumun refah düzeyini yükseltme var. Tabi bu sosyal bir araştırma ile oluşturulan bir beyanname. Oldukça gerçekçi ve reel bir seçim beyannamesi ile vatandaşlarımızın huzurundayız. Yapılabilecek mantıklı şeylerle bir beyanname ile seçmenimize gidiyoruz. İktidara gelemeyecek bir partinin bol keseden popülizm yapması çok ilgi görmez ama bizim beyannamemiz ciddi anlamda gerçekçi ve mantıklıdır. Toplumun her kesiminden beyanname hakkında olumlu tepkiler alıyoruz. Açıkçası bu, Türkiye’nin 2023 hedefini direkt ilgilendiren ve reformcu başlıklarla dolu bir beyannamemiz var. Haziran’da emekliye verilen 100 TL’lik emekli zammı bir defa yapılıyor ve bin 200 TL daha emeklilerimize zam yapılıyor. Gençlerimize sınırsız internet imkanından, girişimci destek kredilerinden, çiftçilere verilen destek, esnafımıza verilen destekler tamamen reformcu yaklaşımlarımızdır. En önemlisi de asgari ücretin bin 300 TL olacak olması oldukça önemli. Vatandaş oldukça memnun. Ama en önemli nokta ülkemizin birlik ve beraberliğidir. Terörle mücadele tamamen biter ve Türkiye istikrarlı bir sürece yeniden adım atarsa beyannamemizin hayata geçmesi oldukça kısa sürecektir. Ekonomik konulardan daha önemlisi huzur ve güvendir. Vatandaşımızın bu konuya önem vermesini dilerim. Bir anda kardeş kavgası çıkarmak isteyen, Türkiye’nin geleceğini karartmak isteyen bir taraf var. Diğer taraftan da Türkiye’yi karanlığa sürüklemek isteyenlere halkımızın cevap vereceği 1 Kasım fırsatı var. İnşallah temennimiz 1 Kasım’dan itibaren ülkemizdeki huzur ve güven ortamı ile birlikte ekonomik kazanımlar korunacaktır.” Dediler

İL BAŞKANI KENDİRLİ ; BEYANNAMEMİZ HALKIMIZIN TALEPLERİNDEN OLUŞUYOR

AK İl Başkanı Mustafa Kendirli’de beyanname ile ilgili yaptığı açıklamada  “AK Parti’nin yayınladığı seçim beyannamesi Türkiye’deki tüm kesimlerin beklentisini karşılayacak bir beyannamedir. Herkesin beklentisini karşılayacak ve kapsayacak bir seçim beyannamesi hazırlandı. Asgari ücretli vatandaşlarımıza, gençlerimize, öğrencilerimize, esnafımıza, emeklimize ve daha birçok kesime farklı imkânlar sunan reformlarla dolu bir seçim beyannamesi hazırlandı. Vatandaşımız da bu seçim beyannamemizi oldukça beğendi ve bizlere oldukça olumlu dönüşler yapıyor. Dar gelirli vatandaşların sıkıntılarının giderilmesi noktasında Başbakanımız önemli açıklamalar yaptı. AK Parti 2002 yılında iktidara geldiğinden bugüne kadar özellikle dar gelirli kesimler için her zaman çok önemli hizmetler yaptı. Fakat son birkaç yıl içerinde özellikle emekli kesimi, esnaf kesimi, işçi kesimi, ziraatla uğraşan geniş bir kesim var. Farklı kesimlerin çeşitli sıkıntıları vardı. Bunları görüyorduk. Ve bunlarında yansıması olarak seçim beyannamesi açıklandı. Bu kesimlerin refah seviyelerinin daha iyileşmesi noktasında gerçekten önemli müjdeler verildi. Özellikle asgari ücretin bin 300 TL’ye çıkarılması konusunda İş-Kur ile ilgili çok çeşitli çalışmalar vardı. İnternet gereksinimlerinin devletin karşılaması çok güzel oldu. Gübrede KDV’nin kaldırılması çok önemli. Özellikle hayvancılıkla uğraşan kesimi çok rahatlatacaktır. Her kesime hitap eden ciddi vaatlerle dolu bir seçim beyannamemiz var. Bu seçim beyannamemiz hakkında vatandaşlardan oldukça olumlu tepkiler alıyoruz. . Umuyoruz ve bekliyoruz ki bu seçimde de vatandaşımız bu projelerimize takdir gösterir ve bu projeleri hayata geçirmemiz için 1 Kasım’da bize bu yetkiyi verirler. Dedi

 

 

Asgari ücreti inşallah 1300 TL’ye çıkarıyoruz. Yapılan işin tehlike sınıfına göre asgari ücrette farklılaşma sağlayacağız. BES’i yüzde 25 oranında desteklemeye devam edeceğiz.
Kamuda çalışan taşeronları istihdam edeceğiz. Polislerimizin 220 olan ek göstergelerini 3000’e çıkarıyoruz. Ev almak için peşinat biriktiren vatandaşa yüzde 15 destek vereceğiz.
Bütün annelerimize, doğum hediyesi programında ilk çocuk için 300 ikincisi için 400 üç ve sonraki için 600 yani tam altın parası vereceğiz. Çocuklarımızın çok yönlü kültür alt yapısına sahip olabilecek ve aynı zamanda bizim kültürümüzün, yabancı kültürdeki değil bizim kültürümüzdeki masalları beyinlerine kazımaları için çalışacağız. Kadınların karar alma mekanizmalarına etkin bir şekilde katılmaları için elimizden geleni yapacağız. Kadınların iş gücü piyasasına katılım için çalışacağız. Kadınların ilk çocukta 2 ay ikinci çocukta 4, ay üçüncü çocukta 6 ay yarı zamanlı çalışacak anneler ama tam maaş almaya devam edecekler. Bu süre dolduktan sonra eğer anneler çocukların yanında kalmaya devam etmek isterse çocukların okul zamanına kadar yarı zamanlı ve yarı ücretli çalışmasına izin verilecek.
Kendi işini kurmak isteyen gençlerimize 50 bin liraya kadar destek vereceğiz. Karşılıksız destek verilecek. Eğer bu yetmiyorsa, kendi işini kurmak ve geliştirmek isteyen gençlerimiz 50 bin liralık hibe üzerine, 100 bin lira faizsiz kredi de alabilecek. Gençler faizsiz kredi için kredi fonu arayıcılığıyla yüzde 85 kefaret sağlayacağız. Yeni iş kuran gençlerimize 3 yıla kadar gelir vergisi ödemeyecek. İlk kez iş bulan gencin maaşının bir yıl boyunca devlet tarafından karşılanmasını sağlayacağız. Gençlerimizin istihdamının bu derece desteklendiği dünyada başka bir örnek yok. Yine bugünlerde çok gündemde olan bir husus. Lise ve üniversite mezunu gençlerimizin genel sağlık sigortası primlerinin ücretsiz bir şekilde devlet tarafından yapılmasını ve bu şekilde iki yıl boyunca gençlerin sağlık sigortasından yararlanmasını sağlayacağız. Yeni bir destek programı geliştiriyoruz. Gençdes… Bu programdan sanatsal ve sportif faaliyetlerine proje bazlı destek vereceğiz. Gençlerde evliliğin teşvik edilmesi kapsamında çeyiz hesabı başlatacağız. Çeyiz hesabında biriktirilen paranın yüzde 20’si oranında, devlet destek verecek. Doğum hediyesi gibi devlet destek verecek. Engelli vatandaşlarımız için engelsiz bir hayat için gerekli her türlü yapıyı oluşturacağız. Yine sadece engellileri değil aileleri de ilgilendiren bir karar da engelli yaşam merkezlerinin kurulması. Emeklilere de en büyük saygıyı göstermek bizim vazifemizdir. 7 Haziran seçimlerine giderken bir söz vermiştik. 1100 liranın altında maaş alan vatandaşlarımıza 1200 lira ödeyeceğiz demiştik. Temmuz ayından itibaren ödenmeye başladı. Şimdi bütün bu düzenlemelerden sonra bir kez daha 1100 liranın üzerine verdiğimiz 100 liranın üzerine bütün emeklilerimizi kuşatacak şekilde 1200 lira zam yapıyoruz. 1000 liraya kadar olan emeklilerimizi 1100 liraya tamamlamıştık. Şimdi tüm emeklilerimize ayda 100, yılda 1200 lira, takribi bir maaş zam gelecek gibi zam yapıyoruz. Böylece tarım BAĞ-KUR emeklileri hariç, 1000 liranın altında maaş alan hiçbir emekli kalmamış olacak. Tarım BAĞKUR emeklisinin de maaşı 884 liraya çıkacak. Bir iktidara geldiğimizde kıyaslama için söylüyorum 66 liraydı. BAĞKUR ve SSK emeklilerin maaşlarından kesin sosyal güvenlik kesintisini tamamen ortadan kaldırıyoruz.. Herhangi bir emeklimiz 250 lira taksitle ev alabilecek, TOKİ yardımıyla. Esnaf için önümüzdeki dönemde düşük faizli kredi uygulamaya devam edeceğiz. 30 bin liraya kadar faizsiz kredi vereceğiz. Emek yoğun sektörlerde çok sayıda işçi istihdam edecek ama fabrikası yok sembolik bir kira karşılığında fabrika vereceğiz. Çiftçilerimize yeni destek sağlayacağız. Yemde ve gübrede KDV’yi kaldırıyoruz. Şimdi yine gençlerimize, hangi alanda olursa olsunlar, genç çiftçilerimize proje karşılığı 30 bin liraya kadar destek vereceğiz.”

YORUMLAR Bu Yazıya Henüz Yorum Yapılmadı.. Belki İlk Yorumu Sen Yapmalısın..

SOSYAL MEDYA BİZİ TAKİP EDİN