Gazeteci M. Duran Özkan’ın ilk romanı çıktı

21 Eylül 2019
0 Yorum Yapıldı Yorum Yaz
39868 defa okundu.
Gazeteci M. Duran Özkan’ın ilk romanı çıktı

Gazeteci M. Duran Özkan’ın ilk romanı çıktı

Küresel Gazeteciler Konseyi üyesi olan Gazeteci M. Duran Özkan’ın ilk romanını okuyucusuyla buluşturdu.  Gazetemiz imtiyaz sahibi Küresel Gazeteciler Konseyi üyesi olan Sait Yanık ile aynı Konsey üyeliğini paylaşan Gazeteci M. Duran Özkan uzun uğraşlar sonucunda romanını tamamlayarak kitap severlerle buluşturdu.

HASAN SABBAH’IN FEDAİSİ TAHİR; BİR DÖNEMİN EFSANEVİ HİKÂYESİ…

Yol cümleden uludur. Romanın ilk basamağında bu cümleyle karşılaşıyorsunuz. Bu cümle tarihe açılan bir arka kapı…

Gazeteci M.Duran Özkan’ın ilk romanı olan Hasan Sabbah’ın Fedaisi Tahir, Ritim Plus yayınlarında çıktı. 344 sayfadan oluşan kitap Hasan Sabbah’ın Alamut Kalesini ele geçirişinden (1090 yılından) başlayarak, Tahir adındaki fedainin Nizam-ûl Mülk’e suikast düzenlediği iki yıllık bir süreyi anlatıyor. Hasan Sabbah’ın yaşamında ki bu iki yılın hikâyesi, Hasan’a dair bu güne kadar edindiğimiz hafızayı tersine çevirecek nitelikte.

Yazar, bugüne kadar Alamut Kalesi ve Hasan Sabbah konusunda yazılanların çok ötesinde bir gerçeklilikte konuyu ele alıyor. Bâtınilerin cephesinden olaylara bir bakış sergileyerek, yalın bir Alamut gerçeği ile okuyucuyu buluşturmayı amaçlıyor.

Okur bu kitapta Cennet Bahçelerini, hurileri ya da kendilerini amaçsızca kale burçlardan atan fedaileri göremeyecekler ama Hasan Sabbah’ı ve onun cesur fedailerinin idealleri uğruna ölüme korkusuzca gidişlerinin hikâyesini görecekler.

Kitap, tarihte yaşayan gerçek kişilerden; Hasan Sabbah, Dai Hüseyin ve Tahir üçlemesi üzerine kurgulanmış. Romanda Hasan Sabbah’ın yönetici kimliği öne çıkarken; Nizari düşünce,  Dai Hüseyin’in ağzından ifade buluyor. Tahir’de ise Nizam-ûl Mülk’e düzenlediği suikast ile geleneğin suikastçı kimliği öne çıkartılıyor.

Yazarın, Romanın “Diviti alırsan tahtın da gider.” bölümünde Selçuklu İmparatorluğu içinde Melikşah ile Nizam-ûl Mülk arasında yaşanan iktidar kavgası da denebilecek çelişkilerin anlatımı; diğer bir bölümde anlatılan, Melikşah ile Hasan Sabbah arasında geçen mektuplaşma, kitabı ilginç kıldığı kadar bir döneme ışık tutması açısından da önemli.

Bu kitabı okuduktan sonra Hasan’a dair düşüncelerinizi yeniden gözden geçirip, Alamut’a ve Hasan Sabbah’a yönelik görüşlerinizi yeniden güncelleyeceğinizden eminiz.

Roman; aynı zamanda bir belgesel niteliğinde. Gelin, bu tarihi panoramayı bu romanın eşliğinde okuyun.

40 Arena Gazetesi Ailesi ve Kırşehir Basın Konseyi Yönetim Kurulu adına meslektaşımıza yeni kitabı hayırlı olsun diyor başarılarının devamını diliyoruz. (HABER: DİDEM CEYLAN)

YORUMLAR Bu Yazıya Henüz Yorum Yapılmadı.. Belki İlk Yorumu Sen Yapmalısın..

SOSYAL MEDYA BİZİ TAKİP EDİN