Gazeteci Ertuğrul Ersan hayatını kaybetti

7 Kasım 2014
0 Yorum Yapıldı Yorum Yaz
569 defa okundu.

ertuğrul ersanKIRGARAT-C Başkanı Sait Yanık Kırşehir’in en eski saygın gazetecilerinden olan ve hayatını kaybeden gazeteci Ertuğrul Ersan’ın ailesine KIRGARAT-C olara ve 40 Arena Gazetesi olarak baş sağlığı diliyoruz dedi.

Uzun zamandır devam eden rahatsızlığından dolayı tedavi olan Ersan, yaşama veda etti.
Ersan dün öğleyin Cacabey Camiinde kılınan cenaze namazının ardından Bağbaşı Mezarlığı’nda defnedildi.

Cenaze törenine Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Belediye Başkan Yardımcısı Emre Şahinci, İl Nüfus Müdürü Şinasi Kaya, Kırşehir Memleket Gazetesi sahibi Murat Sürmeli , Mustafa Karagüllü ile ailesi ve sevenleri katıldı Ertuğrul ERSAN: 1921 yılında Kırşehir’de doğdu.
Beş kardeşin en büyüğü olan Ertuğrul Ersan İlk ve Ortaokul’u Kırşehir’de okudu.
Ortaokul’dan sonra ozamanın Meslek Lisesi olan Bolu Orman Lisesi’ne kayıt oldu. Bu okulda bir yıl okuduktan sonra maddi nedenlerden dolayı bu okuldan ayrılarak eğitimine son verdi.
Bir süre sonra Kayseri ili Pınarbaşı İlçesi ve Yozgat ili Yerköy İlçesi’nde geçici olarak memuriyet görevlerinde bulundu.
Askerlik dönüşü, Kırşehir Özel İdaresi’ne memur olarak giren Ertuğrul Ersan 1948 yılında ozamanlar Kırşehir’e bağlı olan Hacı Bektaş İlçe’sinde,1949 yılında da Kaman İlçesi’nde özel İdare Memur’luğu yaptı.
1949 yılında ilk evliliğini yaparak dünya evine girdi.

Bu evliliğinden iki çocuğu oldu.
Kaman’dan sonra Kırşehir Ziraat Müdürlüğü’nde çalışırken Adana Ziraat Müdürlüğü’ne tayin edildi. Burada bir süre çalıştıktan sonra tekrar Kırşehir’e dönerek yeni kurulan İskan Müdürlüğü şefliği görevine getirildi.

Daha sonra Konya İli Cihanbeyli İlçesi ve Ankara İli İskan Müdürlüğü Vatandaşlık Sef’liği görevlerinde de bulundu.
Memuriyetten istifa ederek Balıkesir’de müteahhitlik yapan yakınlarının yanında muhasebeci olarak çalıştı.

Burada işlerin iyi gitmemesi üzerine memuriyete geri dönerek,, Ankara Sosyal Sigortalar Kurumu Dışkapı Şubesi’nde tekrar göreve başladı.
İlçe yapılan Kırşehir tekrar il olunca Kırşehir İl daimi Encümen Müdürlüğü görevine getirildi (1957).
1958 yılında görevinden istifa ederek serbet olarak çalışmaya karar verdi ve Azim Matbaasını kurarak, gazete çıkartmaya başladı.

1978 yılına kadar bu işe devam etti.
1958 yılında Demokrat Parti, bu partinin kapatılmasıyla da Adalet Partisi’nin oluşumlarında bulundu. Sekiz yıl Adalet Partisi Kırşehir İl Başkanlığı görevini sürdürdü .Kızılay ve Türk Hava Kurumu Kırşehir Şubelerinin de başkanlığını  yaptı.
Çeşitli yerel gazetelerde uzun süre köşe yazarlığı yaptı.

Eşinin ölümü nedeniyle ikinci evliliğini yapan Ertuğrul Ersan dört çocuk babasıdır.

YORUMLAR Bu Yazıya Henüz Yorum Yapılmadı.. Belki İlk Yorumu Sen Yapmalısın..

SOSYAL MEDYA BİZİ TAKİP EDİN