Emre Aslan Yeni Projelerin Haberini Verdi

14 Kasım 2017
0 Yorum Yapıldı Yorum Yaz
584 defa okundu.

Kırşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Emre Aslan Göreve Geldiği Günden Bu Yana Kırşehir’de Sportif Faaliyetlerinde Yeni Projelerle Spor Aktivitesine Önemli Katkılarda Bulundu

Kırşehir’de adete spor alanında çıta yükselterek Türkiye’nin önde gelen spor faaliyetlerini gençlere kazandırdı. Aslan konu ile ilgili açıklamalar yaparak şu bilgileri verdi; ” Avcılar ve Atıcılar Dernek başkanımız ile yönetim kurulumuz ziyaretime geldiler. Alay Komutanlığı’nın kullandığı şuan hali hazırda bir atış poligonu var ve Alay Komutanlığı bu alanı çok nadir kullanıyor. Gerekli görüşmeleri yaparak bu alanı tahsis etmek istediğimizi bildirdik. Alanı temizleyip, tel örgülerle çevreleyip içerisine bir kafeterya yapmayı planlıyoruz. Biliyorsunuz bölgesel Trap Yarışmaları yapılıyor ve bu yarışmalarda en az 4.000-5.000 kişi bir hafta on gün gibi bir süre boyunca Kırşehir’de ikamet ediyor. Bu proje hem esnafımız hem de şehrimizi tanıtmak açısından çok faydalı olacaktır. Valimizin de desteği ile bu alanı gerektiği zaman Alay Komutanlığı’na, Avcılar ve Atıcılar Derneği’ne ve Trap yarışmalarına tahsis etmek üzere düzenlemeyi planlıyoruz.”

Diğer Spor faaliyetleri hakkında da bilgi veren Emra Aslan, “Yaz spor Okulları 12.000’e yakın öğrencinin katılımıyla tamamlandı. Kazasız, belasız, verimli bir şekilde öğrencilerimize okul döneminden sonra eğlenceli, eğitsel bir zaman dilimi sağladık. Bizler açısından ise yetenekli sporcuları keşfetmek adına avantajlı bir süreç oldu. Bu sporcuları okullarımızda okul sporlarına, kulüplerimizde ise kulüp sporlarına monte edeceğiz. Yaz sporları bitti yerini okul sporları alıyor. Biliyorsunuz okulumuz 16-20 Eylül tarihleri arasında açıldı. Okul sporu müsabakaları başladı. Okul sporu müsabakalarında bu çalışmalara devam edeceğiz. Antrenörlerimiz okul taramalarına çıkacak. Okullardaki kulüp ve takım sayılarını belirleyecekler. Buralardaki çalışmalara katılacaklar. Hatta oranın spor salonu ya da çalışmalara uygun bir bahçesi varsa çalışmaları başlatacaklar. Öğrencileri alıp burada antrenmanlarla destekleyeceğiz. Çalışmalarımıza bu şekilde devam edeceğiz.” Dedi.

Çok amaçlı salon ve namazgâh yapımı da yine aynı şekilde gündemimizde yer alıyor. Mevcut alanımızı daha da genişletip uluslar arası kamp alanı haline getirmeyi düşünüyoruz. Bu projeleri bakanlığa sunmadan önce alanların tahsisi gerekiyor. Yazışmalarımızı sürdürüyoruz. Bunlar dışında 312 adet bungalov evin hemen üzerinde 52 adet lojmanımız var. Şuan boş durumda ancak elektrik, su tesisatına kadar her şeyi tamamlanmış durumda ve sadece tadilat ihtiyacı var. Bu alanları da yine halkımıza kiralamayı ya da daha fazla öğrenciyi misafir edebilmek amaçlı değerlendirmeyi düşünüyoruz.

KAMAN GENÇLİK HİZMETLERİNE YENİ PROJE

Kaman Gençlik Hizmetleri İlçe Spor Müdürlüğü’nün ve Gençlik Merkezi’nin bulunduğu alan sadece Gençlik Hizmetleri İlçe Spor Müdürlüğü’ne ayrılacak. Gençlik Merkezi şehre daha yakın bir alana taşınacak ve hali hazırdaki mevcut alan yeniden projelendirilecek. Bu projenin içerisinde tenis kortu, basketbol sahası, futbol sahası, halı saha ve idari bina yer alacak.

MUCUR ÇİÇEKDAĞ VE BOZTEPE’YE YENİ PROJE

Mucur’da ise 2018 yılında METEM’in bahçesi olarak kullanılan alanın ihalesine başlayacağız. Spor Toto ile sözleşmemizi imzaladık. Buraya yapılacak halı sahanın kış şartlarında da kullanılabilmesi için Spor Toto’ya gerekli yazıyı yazdık. Soyunma odalarının bakım, onarım ve tadilatlarıyla ilgili adımları attık. Çiçekdağ ve Boztepe ilçelerimizde bina olarak tesisimiz yoktu. Milli Eğitim’e ait spor salonlarının tahsisini aldık. Bakım ve düzenlemeleri için gereken ek ödemeleri sağladık. Çiçekdağ’da futbol sahasının yanında eski cezaevi var. Biz bu alanı da kullanarak mevcut alanımızı daha da genişletebiliriz. Akpınar’daki projelerimizde yine yıl içerisinde tamamlanmış olacak. Akçakent’e yapılacak halı saha için de ödenek tahsis edildi. 2018’in ilk aylarında yapımına başlanacak ve aynı yıl içerisinde teslim alınacak. Genel hatlarıyla proje ve amaçlarımız bunlardır.” İfadelerine yer verdi.

HABER: UFUK TUFAN DOĞAN

YORUMLAR Bu Yazıya Henüz Yorum Yapılmadı.. Belki İlk Yorumu Sen Yapmalısın..

SOSYAL MEDYA BİZİ TAKİP EDİN