

Mesleklerinin Getirdiği Bir Zorunluluk Olarak Günde 24 Saat Çalışan Çilingirler, Toplum Arasında Düşünülenden Çok Daha Önemli Bir Role Sahip
Kendilerini kandırarak ev soymaya çalışan hırsızlarla mücadele eden ve 40 yıldır çilingircilik mesleğini icra eden Ömer Seyfelioğlu, sahte çilingircilere karşı yaşadıkları sıkıntıları dile getirerek konuşmasını şu şekilde sürdürdü; “Aşağı yukarı bu işi 40 yıldır yapıyorum. Piyasa da bu işi yapan 3-5 arkadaş daha var ama bunun haricinde eline bir makine alan anahtarcıyım diye çıkıyor ve nahoş hadiseler oluyor” ifadelerini kullandı.
“HAYATİ MESLEĞE SAHİBİZ”
Kırşehir’de uzun yıllardır çilingirlik yapan Seyfelioğlu, ne kadar hayati bir mesleğe sahip olduklarının bilincinde olduklarını belirterek, sorumluluk bilinci ile görevlerini yapmaya çalıştıklarını kaydetti. Vatandaşlar tarafından 24 saat telefonla aranabildiklerini aktaran Seyfelioğlu, “Mesleğimizin bir gereği olarak her an telefonumuz açık ve her an iş başı yapabiliyoruz. Çilingirlerin o yüzden kendine özel günlük bir plan yapması söz konusu olmuyor. Ancak biz bu işi severek yapıyoruz. Toplum içinde önemli bir misyonumuzun olduğunu düşünüyorum. Yeri geldiğinde bizi aldatarak ev soymaya kalkan hırsızları polise teslim ediyoruz, yeri geldiğinde erken hareket edip kilitli kapıları açarak intihara teşebbüs eden vatandaşlarımızı kurtarıyoruz. Tabi bu da bizi gururlandırıyor, mutlu ediyor. Biz gittiğimiz evlerin sahiplerinin kim olduklarına dair emin olmak için ilk önce karşı komşularının kapılarını çalıp soruyoruz ve ona göre işlemimizi yapıyoruz bunun sebebi ise her hangi bir hırsızlık ve buna benzer durumlar yaşamamak için” şeklinde konuştu.
HIRSIZLIK VAKALARINI ANLATTI
Bir evin kilidini açmak için gelen müşteriler ile öncelikle muhabbet ederek karşı tarafın niyetini anlamaya çalıştıklarını ifade eden Seyfelioğlu, hırsızlık vakalarına karşı aldıkları tedbirleri şöyle anlattı: “Öncelikle bize kapı açtırmak amacıyla gelen müşterimizle muhabbet ediyoruz. Tabii bizler de yılların getirdiği bir tecrübeye sahibiz. Sohbet esnasında zaten niyetini anlıyoruz. Anahtarları kapının arkasında bırakıp bırakmadığını soruyoruz. Eğer alınan cevaplar bizi tam anlamıyla tatmin etmiyorsa bu kez müşterimizin karşı komşuları ile görüşerek işi garantiye almaya çalışıyoruz. Bizim için öncelik emniyettir. Ne kadar kritik bir mesleğe sahip olduğumuzu bilerek hareket etmeye gayret gösteriyoruz” diye konuştu.
HABER: FİLİZ İSLİM









