EKİM ZAMANI GELEN SEBZE FİDELERİ İLGİ GÖRÜYOR

10 Mayıs 2019
0 Yorum Yapıldı Yorum Yaz
709 defa okundu.
EKİM ZAMANI GELEN SEBZE FİDELERİ İLGİ GÖRÜYOR

EKİM ZAMANI GELEN SEBZE FİDELERİ İLGİ GÖRÜYOR

Fideler toprakla buluşuyor.  Ekim zamanı gelen sebze fideleri ilgi görüyor. Hazır fideleri bahçesine ekip zaman kaybını ortadan kaldırdığını belirten Meltem Rüzgâr isimli vatandaş, fazla çaba sarf etmeden belli bir olgunluğa erişmiş meyve ve sebze fidelerini bahçesine ektiğini belirtti.

FİDANCILARDA ‘RAMAZAN’ HAREKETLİLİĞİ

Konuyla ilgili konuşan Rüzgâr, “her türlü sebze ve meyvenin tohumu var. Ama bu hazır aldığım yeşermiş domates fidesidir. Şimdi bu fideleri eve gidince toprağı güzel bir şekilde düzenledikten sonra bahçeme ekeceğim. Buradaki espri şu: önceden belli bir emek ya da meşakkat içine girmiyorsunuz. Zaten fide olarak belli bir seviyeye gelmiş bulunuyor. Size tek kalan şey, bunları, tarlanıza, bağ- bahçenize, saksıya ekmenizdir.” dedi.

“YAZ AYINDA PEYZAJ ÜRÜNLERİNE YOĞUN İLGİ OLUYOR”

Sezon değerlendirmesi de yapan fiden satıcıları, “genellikle sebze türünde domates, biber, patlıcan satıldı. Yaz mevsiminde ise peyzaj ürünlerine yoğun bir ilgi var. Kırşehir’de millet doğa aşığı. İnsanlar doğaya meyve sebze ve ağaç dikmeyi seviyor. Doğayla toprakla temas etmeyi seviyorlar. Bu yüzden yaz aylarında peyzaj ve meyve fidanlarından sonra kendi evinde kendi domatesini kendi biberini kendi patlıcanını kendi kabağını dikiyor ve yazın bunları toplayıp mutlu oluyor. Bizde her çeşit ürün olmakla beraber isteğe göre ithal ürünlerde getirttiriyoruz. Vatandaşlar özellikle meyve ve sebze fiyatlarının artmasından dolayı seralık ürünlere büyük ilgi gösteriyor. Ayrıca arazide ekim yapan çiftçilerde fide alıyor. Çiftçilerimiz fide satışlarımızı bir hayli hareketlendirdi” ifadelerini kullandı.

“FİDAN DEMEK EMEK DEMEK, GÜVEN DEMEK”

“Fidan demek emek demek, güven demek. Hem doğaya katkı, hem de insanlığa sağlıklı ve yararlı bir şey demek”

DOĞAYLA TEMAS İÇİNDE OLMAK AKLİ YORGUNLUĞU AZALTIR

Araştırmalar sonucunda penceresinden ağaç gören hastaların görmeyenlere göre daha çabuk ve daha az komplikasyonla iyileştiği ortaya konmuştur. Dikkat eksikliği ve hiperaktivitesi bulunan çocukların doğayla temas ettiklerinde semptomlarının azaldığı görülür. Ağaçlarla ve doğayla temas içinde olmak, akli yorgunluğu azaltarak konsantrasyonun artmasını sağlar. Kurak mahalle ve yeşil görmeyen evlerin bulunduğu bölgelerde, yeşil alanları bulunan mahallelere göre daha fazla şiddet vakası tespit edilmiştir. Ağaçlık ve yeşil alanlar insanlardaki korku seviyesinin de azalmasını sağlar. Mahalle bostanlarındaki ağaçlarda yetişen meyveler satılarak gelir elde edilebilir.”

YORUMLAR Bu Yazıya Henüz Yorum Yapılmadı.. Belki İlk Yorumu Sen Yapmalısın..

SOSYAL MEDYA BİZİ TAKİP EDİN