E TİPİ CEZA EVİ ÜNİVERSİTENİN KARŞISINDA OLMAMALI!

23 Ocak 2016
0 Yorum Yapıldı Yorum Yaz
1323 defa okundu.
E TİPİ CEZA EVİ ÜNİVERSİTENİN KARŞISINDA OLMAMALI!

Hazırlayan ve Araştıran Sait YANIK

Ahi Evran Üniversitesi’nin tarihçesi, 1961 yılında kurulan Erkek İlköğretmen Okulu’na dayanır. 1974 yılına kadar bu ad altında eğitim öğretim faaliyetlerine devam eden kurum, bu tarihten itibaren Eğitim Enstitüsü’ne, 1982 yılında ise iki yıllık Eğitim Yüksekokulu’na dönüştürülerek Gazi Üniversitesi’ne bağlanmıştır. 1988 yılında dört yıllık yüksekokul haline getirilen, 1992 yılında da Kırşehir Eğitim Fakültesi adını alan kurum, 17 Mart 2006 tarihinde “Ahi Evran Üniversitesi” adıyla bugünkü kimliğine kavuşmuştur.

Ahi Evran Üniversitesi O gün Bu gün bir türlü istenilen eğitim başarısını istediği seviye çıkarmakta zorlanmakta gerekçesi ise eften püften  üç rektör değiştirdi her gelen kendi kadrosunu kurmakla meşgul oldu eğitim değil bana kim oy verirse onu atayarak oy hesabı yaptı. İlk Rektör Daha öncede Gazi Üniversitesi Kırşehir Eğitim fakültesi Dekanıydı seçimlerde Birinci gelerek Rektör olarak atandı bazı gazetecilere ihaleler vererek  susturmaya çalıştı.hatta her siyasi partiye yanaşan onların desteğini almaya çalıştı.Başlatmış olduğu hiçbir inşaatı bitiremeden görev süresinin dolmasını bekledi.hatta Salman döneminde üç yardımcı hakkında soruşturma açılarak rüşvet ve yolsuzluktan dava açılmıştı açılan soruşturmadan görevden alınmışlardı.Hiç bir yenilik getirmeyerek Kırşehir’in adeta kaderiyle oynamış oldu Yüklüce İnşaatların taş oran işçiliğini yapan çanak çömlek Bardak,Tabak, satan bazı gazeteciler de zengin oldu. Selahattin Salmandan Sonra Kudret Saylam geldi İlk bakışta efendiliği ile seçilse de yapacağı icraatları bir bir sıralayan Tıp Fakültesi sözünü verip de bir türlü beceremeyen açmış olduğu birkaç fakültenin dışında sürekli personelle uğraşan şoför değiştirip idari personeli oradan oraya süren Memleketi Kırşehir olmasına rağmen adeta Kırşehirliye düşman kesilen Kırşehirli idari kadroyu oradan alıp başka yerlere süren adı  hep  Dışarıdan getirdiği ahbap çavuş akademisyenlerle anılır oldu.Adı yolsuzluklara karışmadı ama  gündemden hiç düşmedi. Hatta bazı gazeteci geçinenler kum saati bile koydu sitelerine yinede onlara taşeronluk yaptırmadı tabak bardak alımını yapmadı Belediye Başkanıyla Milletvekilleri ile Siyasi Parti İl ve İlçe Başkanlarıyla kendisi nin yardımcısı Özkan Görgülü Ve Genel Sekreteri Ercan dışında Herkesle küs herkesle kavgalı gitti.2015 yılında yapılan rektörlük seçiminde tüm oyların 3/2 almasına rağmen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından çizik yiyerek ikini sırada ki şimdiki Rektör Profdr..Vatan Karakaya seçildi.

KUDRET SAYLAM KİMDİR

Formun Altı

1960 yılında doğdu. 1983 yılında Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi’ni bitirdi. 1984 yılında Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü’nden yüksek lisans derecesini, 1988 yılında ise doktora derecesini aldı.

1985-1988 yılları arasında Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde araştırma görevlisi olarak çalıştı. 1988 yılında yardımcı doçent, 1997 yılında doçent, 2007 yılında ise profesör oldu.

Ahi Evran Üniversitesi rektörlük görevi 2015 yılında sona erdi.

Evli ve 3 çocuk babasıdır.

 

Geçtiğimiz günlerde Randevu talep etmiştim Sayın Rektörden sağ olsunlar onca yoğun programının ardından görüşme imkanı bulabildim.İlk sorum hocam Tıp Fakültesi ne olacak diye.Vatan Hoca Türkiye’nin En iyi Teknik Üniversitelerinden birisi olan Yıldız Teknik Üniversitesinden Bölüm Başkanı ve Matematik Prf olarak buraya geldiğini ve elini büyük bir taşın altına koyduğunu belirterek konuşmasına başladı ben bilim adamıyım ve bilim adamı olarak yüzlerce matematikçi öğrencim var ve onları yetiştirmem gerekirken ben bir kaç dostumu kıramayarak geldim ve YÖK tarafından da görevim var dedi.Karakaya sözlerine şöyle devam etti Akademisyen kadroları şişirmişler hiç birisi yeterli değil alacağımız hocaların çoğu fizikçi biyoloji ve bizim fazla yaralanamayacağımız arkadaşlar dedi.Allahtan YÖK yeni kadrolar açarak az da olsa elimizi güçlendirecek dedi.onun için hem yeni Fakülteler hem var olan Fakülteleri güçlendireceğini söylerken gözlerinin içi parlıyordu.Tıp Fakültesine öğrenci almak kolay değil Sait Bey dedi Bir Tıp Fakültesi açmak öğrenci almak hem uzun hem de yorucu bir iş bir Tıp Fakültesi açmak üç Fakülte açmaya bedeldir dedi.Akademisyen kadrosunu kurmak kolay değil her hoca buraya gelmiyor her hocayı da biz istemiyoruz diyerek önce önce Akademisyenlere kalacak ikamet edecek sosyal tesisler yaratmalıyız ki cazip hali olsun Kırşehir’in dedi. Yerleşkes yerlerinin şu an yeterli olabileceğini belirten Karakaya ama şehir hızla büyümekte bunun için şimdiden geleceği görmek gerekir denince ikinci sorumu sordum Hocam Yanı Başınızdaki aranızda on metrelik bir sınır olan E Tipi ceza evinin arsasını neden talep etmiyorsunuz dedim?DEVAMI GELECEK SAYIMIZDA

DSC_3602

Anahtar Kelime: ,
YORUMLAR Bu Yazıya Henüz Yorum Yapılmadı.. Belki İlk Yorumu Sen Yapmalısın..

SOSYAL MEDYA BİZİ TAKİP EDİN