“Dumansız Hayata” Örnek Personel

1 Haziran 2017
0 Yorum Yapıldı Yorum Yaz
523 defa okundu.
“Dumansız Hayata” Örnek Personel

Kırşehir'de, çalışanlarının tamamı sigara içmeyen kurumlara verilen "dumansız kurum" sertifikası alan Aile Sağlığı Merkezi, tedavi için gelen hastalara da örnek oldu. Kırşehir Halk Sağlığı Müdürü Dr. Bekir Demirbaş (siyah takım elbiseli), Dünya Tütünsüz Günü dolayısıyla Yunus Emre Aile Sağlığı Merkezi çalışanlarını ziyaret ederek örnek davranışları nedeniyle sigarasız iş yeri ve teşekkür belgelerini takdim etti. ( Abdullah Yıldiz - Anadolu Ajansı )

Sigara İçmeyen Kurumlara Verilen “Dumansız Kurum” Sertifikası Alan Aile Sağlığı Merkezi, Tedavi İçin Gelen Hastalara da Örnek Oldu

 

Kırşehir’de, çalışanlarının tamamı sigara içmeyen kurumlara verilen “dumansız kurum” sertifikası alan Aile Sağlığı Merkezi, tedavi için gelen hastalara da örnek oldu.

Kırşehir Halk Sağlığı Müdürü Dr. Bekir Demirbaş, Dünya Tütünsüz Günü dolayısıyla Yunus Emre Aile Sağlığı Merkezi çalışanlarını ziyaret ederek örnek davranışları nedeniyle sigarasız iş yeri ve teşekkür belgelerini takdim etti.

Demirbaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, uygulamaya uzun süre önce başlanmasına rağmen Kırşehir’de dumansız kurum bulamadıklarını, kendi kurumlarının içindeki araştırmada Yunus Emre Aile Sağlığı Merkezi’ni tespit ettiklerini söyledi.

Dumansız kurum uygulamasında o iş yerinde çalışanların hiçbirinin sigara içmemesi gerektiğini vurgulayan Demirbaş, “Böyle kurum tespit ettiğimizde örnek olması amacıyla sertifikalarını hazırlayıp veriyoruz. Bu uygulama uzun zamandır var ama tamamı sigara içmeyen bir iş yerini bulmak zor. Kendi kurumumuz içinde de araştırma yaptık ve Yunus Emre Aile Sağlığı Merkezi’nin böyle bir özelliği olduğunu tespit ettik. Hem onların bu güzel davranışlarını ödüllendirmek hem de örnek olması amacıyla da sertifikalarını verdik.” dedi,

Aile Sağlığı Merkezi çalışanı Dr. Yesari Özbek de tedavi için gelenlere sigaranın zararlarını anlatmak için önce kendilerinin örnek olması gerektiği fikrinden yola çıkarak zamanla kurumu dumansız hale getirmeyi amaçladıklarını söyledi.

Belirli bir süre sonunda merkezde sigara içen kimse kalmadığını vurgulayan Özbek, “4 doktor ve sağlık çalışanı, 3 de stajyerimiz var. 7 personel de sigara içmiyor. Hem kendimiz hem de çevremizin sağlığı için sigara kullanmıyoruz. Sigaranın kendisi ayrı bir zarar, kokusu ayrı. Onun zararlarını gelen hastalarımıza anlatmak için önce bizim örnek olmamız gerektiğini düşündük.” dedi.

 

HABER: AA

YORUMLAR Bu Yazıya Henüz Yorum Yapılmadı.. Belki İlk Yorumu Sen Yapmalısın..

SOSYAL MEDYA BİZİ TAKİP EDİN