Çiftçilere Damızlık Büyükbaş Hayvan Dağıtıldı

17 Kasım 2016
0 Yorum Yapıldı Yorum Yaz
370 defa okundu.

ttttGıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Hayvan Dağıtımı Gerçekleştirdi

 

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının  “Genç Çiftçi Projesi” kapsamında Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından Kırşehir Merkezde 16 çiftçiye 96,  Akpınar’da 7 çiftçiye 42, Akçakent de 7 çiftçiye 42 olmak üzere toplam 180 adet  damızlık büyükbaş hayvan dağıtıldı. Her bir çiftçiye  6 dişi  damızlık  büyükbaş hayvan verildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından Genç Çiftçi Projesi” kapsamında   Kırşehir Ticaret Borsasın da düzenlenen damızlık büyükbaş hayvan dağıtım törenine  Vali Necati Şentürk, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kenan Şahin, Tarım Kredi Kooperatifi Kırşehir Şubesi Müdürü Cemal Güngör,     Kırşehir Ticaret Borsası Başkanı Neşet Yavuz, Damızlık Hayvan Yetiştiricileri Birliği Başkanı Bülent Ozan, banka müdürleri, ve vatandaşlar katıldı.  Damızlık büyükbaş hayvan dağıtım töreninde konuşan Vali Necati Şentürk,  uygulanan projelerle damızlık büyükbaş hayvanların artık Türkiye’de yetiştirileceğini belirterek, bu çalışmaların hayvancılığa can suyu olacağını söyledi.

Vali Şentürk, ” Devletimiz 30 bin lira hibe para  karşılığında  genç çiftçilerimize  altışar  adet  damızlık büyükbaş  hayvan dağıtıyor. Kırşehir şartlarında fiyatı 8 bin lira, gebe kaldıkları takdirde 12 bin lira civarında. İnşallah memleketimize hayırlı olur. Türkiye genelinde olduğu gibi bu dağıtımın hayvancılığımıza can suyu olacağına inanıyoruz. Artık Türkiye’de Milli Tarıma dönme zamanı geldi. Damızlıklarımızı neden dışarıdan ithal ediyoruz, bunun sonu gelmez. İnşallah bundan sonra devletimiz karar aldı, damızlıklarımızı da içeride yetiştireceğiz.” dedi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kenan Şahin de Bakanlığın  Genç Çiftçiler Projesi kapsamında simental, chevrolet ve limuzin cinsi 96 büyükbaş hayvanın 16 çiftçiye dağıtılacağını ifade ederek, bu dağıtımın gelecek yıllarda da devam edeceğini vurguladı.

Hayvanların adeta et deposu olduğuna işaret eden Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kenan Şahin, “Hayvanlar mükemmel. Özellikle et ırkı hayvanlar olduğu için bunların daha çok yavrularından gelir elde edeceğiz. Bu hayvanlara iyi baktığımızda canlı ağırlık olarak bir tona kadar çıkabilir. 30 bin lira genç bir çiftçimize verildiği zaman güzel bir gelecek sağlamalarına katkı yapacaktır. Bugün kent merkeziyle  birlikte Akçakent ve Akpınar ilçelerimizde dağıtım yapılacak.  Bakanlığımız tarafından getirilen  toplamda 180 büyükbaş hayvanın dağıtımını  gerçekleştirimiz olacağız . 17.11.2016 Perşembe günüde  Kaman’da 15, Çiçekdağı’nda 10, Boztepe de 6 ve Mucur da 2 çiftçimiz olmak üzere 33 çiftçilerimize 198 adet damızlık büyükbaş hayvan dağıtımını gerçekleştireceğiz. ” diye konuştu.

Konuşmaların ardından büyükbaş hayvanlar genç  çiftçilere yapılan kura ile 6’şar adet olarak  teslim edildi.

 

YORUMLAR Bu Yazıya Henüz Yorum Yapılmadı.. Belki İlk Yorumu Sen Yapmalısın..

SOSYAL MEDYA BİZİ TAKİP EDİN