“Zafere ve Öldürmeye Alışkın Olanların Ayak Sesleri Duyuldu Önce Çanakkale De, Özgürlüğümüzü, Geleceğimizi, Onurumuzu, Hayallerimizi ve Hayatlarımızı İstediler.”
Kırşehir Gazeteciler Radyocular ve Televizyoncular Cemiyet Başkanı Sait Yanık Çanakkale 18 Mart Şehitleri Anma Günü sebebiyle bir mesaj yayınladı. Şehitlerimizin aziz hatıralarını yüreğimizde taşımak ve yaşatmak, onların emaneti olan değerli ailelerine sahip çıkmak onların acılarını, üzüntülerini ve sorunlarını paylaşmak bizlerin üzerine düşen milli bir görev, görevin ötesinde büyük bir onur ve vefa borcudur diyen Sait Yanık: “Çanakkale Zaferi, tarih boyunca bağımsızlık, hürriyet ve vatan sevgisi uğruna savaşmaktan çekinmeyen Türk Milletinin sarsılmaz birlik ve beraberliğinin en güçlü nişanesi; tarihten silinmek istenen bir milletin, bütün imkânsızlıklara rağmen vatanını korumak için verdiği milli mücadelenin destanıdır.
Milletimiz onları asla unutmamıştır ve unutmayacaktır. Şehitlerimizin aziz hatıralarını yüreğimizde taşımak ve yaşatmak, onların emaneti olan değerli ailelerine sahip çıkmak onların acılarını, üzüntülerini ve sorunlarını paylaşmak bizlerin üzerine düşen milli bir görev, görevin ötesinde büyük bir onur ve vefa borcudur.
Zafere ve Öldürmeye alışkın olanların ayak sesleri duyuldu önce Çanakkale de, Özgürlüğümüzü, Geleceğimizi, Onurumuzu, Hayallerimizi ve Hayatlarımızı istediler. Fakat hayatlarında, hayatlarından daha değerli olan vatan sevgisi dolu Türk Askeri karşısında hezimete uğradılar 100 yıl önce bu gün Çanakkale de. Yüzbinlerce gencecik insanı şehit verdik.
Bugün bizlere, Çanakkale’de, kahramanca savaşan, vatanımızı kanıyla, canıyla müdafaa eden şehitlerimizi ebediyen şükranla hatırlamak, şehitlerimizin aziz emaneti olan ülkemizi korumak, maddi ve manevi bütün değerlerimizi daha yükseğe taşımak için çalışmak ve üretmeye devam etmek yakışmaktadır.
Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Çanakkale Zaferi, Türk askerinin ruh kudretini gösteren şayanı hayret ve tebrik bir misaldir. Emin olmalısınız ki, Çanakkale muharebelerini kazandıran bu yüksek ruhtur” sözleriyle ifade ettiği bu gün, Türk milletinin özgürlüğü ve vatanı için neleri feda edebileceğini kanıtladığının sembolü bir gündür.
Aziz şehitlerimiz yattıkları yerlerde şunu hissetmelidirler ki, mubarek şüheda kanlarıyla suladıkları kutsal vatan toprakları, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da en kutsal emanet olarak muhafaza edilecektir.
İnsan hayatındaki en önemli değerin, özgürlük,onur ve haysiyet olduğunu hepimiz biliyoruz.Bu vatanda bugün bağımsız,özgür ve huzur içinde yaşayabiliyorsak,bunun şehitlerimiz sayesinde olduğunun bilincini gelecek nesillere aşılamalıyız.
Millet olarak bizi biz yapan değerlere,birliğimize bütünlüğümüze, Cumhuriyetimize sahip çıkmalıyız. Manavgat,kardeşliğin,barışın, dayanışmanın yaşandığı örnek bir bölgedir ve her zaman da öyle kalacaktır.
Milletimizin gönlünde daimi yerini alan şehitlerimiz, ülkemizin bağımsızlığının ve bölünmez bütünlüğünün korunması, huzur ve güven içinde yaşamamız ve vatanımıza hizmet etmek için canlarını feda etmişlerdir. Vatanımızı ve bağımsızlığımızı, aziz şehitlerimize borçluyuz. Onların, vatan ve millet için yaptığı fedakârlığın değeri, hiçbir şeyle ölçülemeyecek kadar yüce ve büyüktür.
Çanakkale demek, memleket demek. Çanakkale demek, Türkiye demek. Çünkü Çanakkale ‘de her birimizin atalarının izi var. Düzceli Emin’in, Konuralp’ten İbrahim’in, Çerkez Taşköprü’de yaşayan Melike’nin dedesi Eçön İdris’in tertemiz kanı var.
Tarihimizdeki her savaşın, her muharebenin ayrı bir önemi ve bizim için manevi bir değeri vardır. 250 bin insanımızın şehadet mertebesine ulaştığı Çanakkale’de her yaştan insanımız gönüllü olarak savaşmış, vatanın her bir ferdi kendisine yönelen akına elbirliğiyle dur demesini bilmiştir.
Konu vatan ve bağımsızlık olduğunda, gerisinin teferruat olduğunun en büyük ispatıdır. Bu zafer, aynı vatanda yaşayanların tek bir vücut, tek bir beden olduğunun resmidir. Çanakkale’de, tarihimize altın harflerle yazılan zafer, istiklalimizin ve istikbalimizin de bir manifestosudur.
Kurtuluş Savaşı meşalemizin de yakılmasında etkili olan Çanakkale Zaferi , nedeniyle bizlere vatan topraklarını canları ve kanları pahasına bizlere bırakan tüm şehitlerimizi böylesine anlamlı bir günde şükran ve minnetle anıyor, aziz hatıraları önünde saygı ile eğiliyoruz.” ifadelerini kullandı.
HABER: ASLIHAN BUYRUK