Çalışmalar Başladı

14 Şubat 2017
0 Yorum Yapıldı Yorum Yaz
548 defa okundu.
Çalışmalar Başladı

060320140925573002834

Türkiye’de Genelinde 108 Şubesi Bulunan  Yeşilay’ın Kırşehir’de Şubeleşmesi İçin Gerekli Çalışmaların Yürütüldüğü Belirtildi.

Bağımlılıklarla bilimsel metotlar kullanarak, milli ve manevi değerleri gözeterek etkin mücadele eden Yeşilay, tüm illerde ve Kırşehir’de şubeleşmeye gittikleri belirtildi.
Konuyla ilgili yaptığı açıklamada Kırşehir’e şube açılması konusunu Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Merkezine  taşıdı.
Türkiye Yeşilay Cemiyeti’nin yaptığı açıklamaya göre, ”Ülke genelinde teşkilatlanma sürecimiz devam etmektedir. Kırşehir ilinde de Yeşilay şubesi açılması için çalışmalarımız bulunmaktadır” diye ifade edildi.
Yeşilay Ne İş Yapar?
Yeşilay  sigara, alkollü içki ve diğer uyuşturucu gibi alışkanlıklar ile mücadele eden ve bütün zararlı alışkanlıklardan halkın ve bilhassa gençlerin korunması için yaptığı çalışmalarla kamuya hizmet veren   bu sebeple de “Kamuya Yararlı Cemiyetler” arasında yer alan bir kurumdur.
Yeşilay  19 Eylül 1934 tarihinde toplanan Bakanlar Kurulu tarafından aynı tarih ve 2-1288 sayılı alınan karar ile kamuya yararlı cemiyetler arasına alınmıştır.
Aynı zamanda Yeşilay  gönüllü (amatör) bir halk kuruluşu ve genel yapısı ile bir dokümantasyon ve arşiv merkezidir. Dokümantasyon; kendi konularında belge bilgi ve haber toplama ve değerlendirme işlemleridir. Arşiv ise; bu belge ve haberlerin değerlendirilmeleri ile birlikte tasnif edilerek saklandığı yer demektir. İşte bu işlemle elde edilen bilgileri   hazırladığı dokümanlarla (bülten,   broşür,   kitap ,  kaset ,  bildiri ,  afiş ,  yazılı başvuru ,  rapor vb. gibi) kamuya   ilgili makam ve kuruluşlara sunar. Bununla insanımıza ve yetkili özel ve resmî kuruluşlara gerekli olan önlemlerin alınması için uyarı ve önerilerde bulunur.

HABER MERKEZİ

Anahtar Kelime:
YORUMLAR Bu Yazıya Henüz Yorum Yapılmadı.. Belki İlk Yorumu Sen Yapmalısın..

SOSYAL MEDYA BİZİ TAKİP EDİN