BİR DOSTU OLMALI İNSANIN

26 Ocak 2016
0 Yorum Yapıldı Yorum Yaz
790 defa okundu.
BİR DOSTU OLMALI İNSANIN

DSC_3206Arkadaşlık ve dostluk en sık karıştırılan kavramlardır. Bazıları tanışma sonrası dostum kelimesini kullanarak yanılır. Arkadaşlık ve dostluk kademe kademe ilerler. Arkadaşlıklar kolay kurulurken, dostluk için çaba, fedakârlık ve zaman gerekir.

Dostluğun yolu arkadaşlıktan geçer. Arkadaşlıktan dostluğa geçen yollardan ilki  sevgi olmakla beraber ‘güven’ ile devam eder.  İnsanın arkadaşıyla yapabilecekleriyle, dostuyla yapabilecekleri farklılıklar gösterir.
Arkadaş, dost, her şeyden önce, kişinin gerçek anlamda güvenebileceği insan’ dır. Maddi çıkar beklentileri, sosyal konumlar, ya da siyasi konumlarla ilgili beklentiler de değildir, gerçek arkadaşlığı dostluğu oluşturan temel. Bu nedenle, okul Arkadaşlığı’nı, mahalle Arkadaşlığı’nı, yazımda konu ettiğim “gerçek arkadaşlık”, ile karıştırmamak gerekir. Okul’dan arkadaş’dır, mahalle’den arkadaş’dır, denilen tip arkadaşlıklar,aslında gerçek anlamda arkadaşlık değildir… Olsa olsa bu tip insanlar için, “tanıdığımdır” demek daha doğru gelir bana.
Gerçek bir arkadaş’ın, bir derdi, acısı olduğunda, aynen onun gibi yüreği sızlar, benzeri bir acıyı o da Yüreği’yle hisseder.
Toplum çerisinde, birilerinin sırtına, omzuna basarak yükselmeye çalışan tip insanlar, o kişilere, hep arkadaşım, dostum diyerek yaklaşan tipler değil midir? Oysa gerçek arkadaş, gerçek dost, arkadaşının, dostunun omzuna basarak yükselmeyi düşünmez bile. Arkadaşına,dostuna ne kendisi yanlış yapar ; ne de başkalarının yanlış yapmasına ortam yaratmaz. Zor ünlerinde daima arkadaşının, dostunun yanındadır o “gerçek arkadaş”, “dost” . Lay lay lom sohbetleri değil, gerçekten içten yürekten dertleşmektir sohbetleri
Gerçek arkadaşlar, dostlar, birlikte bir “değer” i paylaşırlar . İyi günde de, kötü günde de birbirlerinin yanında olmak, acısı tatlısı ile yaşamın getirdiği her ne ise, onu, o dürüst, mert, temiz arkadaş, dost yürekleri ile birlikte paylaşmak ve gerekiyorsa maddi manevi her türlü desteği birbirlerine seve seve verebilmek gibi mükemmel bir değer’dir paylaştıkları “arkadaşlık” “dostluk” .
Kelimelerin içlerini boşaltmayalım, “arkadaşlık”, “dostluk” ile uzaktan yakından ilgisi, ilişkisi bile olmayan , başka amaçlara yönelik ilişki arayışlarına, sevgili, aşık, partner arayışlarına, “arkadaşlık” , “dostluk” kelimelerini kullanarak, bu değerleri de çürütmeyelim …

YORUMLAR Bu Yazıya Henüz Yorum Yapılmadı.. Belki İlk Yorumu Sen Yapmalısın..

SOSYAL MEDYA BİZİ TAKİP EDİN