Bir döneme damga vuran internet kafeler, eski değerini yitirmiş durumda

30 Kasım 2021
0 Yorum Yapıldı Yorum Yaz
334 defa okundu.
Bir döneme damga vuran internet kafeler, eski değerini yitirmiş durumda

10 sene önce Kırşehir’de sayıları 50’ye varan internet kafelerin çoğu kepenk indirdi.  Günümüzde sayıları oldukça azalan internet kafelerin işletmecileri, önümüzdeki süreçte kendilerinin kepenk indirmek zorunda kalabileceklerini ifade ediyor.

Kırşehir’de ki internet kafe işletmecileri, internet kafelerin eski önemini yitirdiğini ifade etti.

Kafe sahipleri, “İlk açtığımızda işler çok iyiydi. İnsanlar bilgisayar başına oturabilmek için kuyruğa giriyorlardı. Şimdi ise bütün masalarımız boş” diyerek işlerin durumundan memnun olmadığını dile getirdi. Okulların açık olması fakat pandemi sebebiyle bir artış yaşanmadığını ifade eden İşletmeciler, “Artık neredeyse her eve internet girdi. Keza cep telefonları ile de internete girilebiliyor artık. Oyun oynamak için gelen çocukların dışında pek bir hareketlilik kalmadı” ifadelerini kullandı.

İnternet kafelerine 12 yaşın altındaki çocukların girişinin yasak olduğunu söyleyen kafe işletmecileri, bu konuda denetimlerin yapıldığını ve internet tarayıcılarının da müşterilerinin zararlı sitelere girmemesi adına filtreli olduğunu ifade etti. Her işletmecinin bu kurallara uymak durumunda olduğunu belirtirken, Biz bu gereklilikleri yerine getiriyoruz” dedi. Vergi, elektrik faturası, internet faturası gibi giderleri karşılamakta zorlandığını ifade eden İşletmeciler, paralı telefonunda artık eskisi gibi müşteri bulamıyoruz. Telefon eskiden aylık 5 bin lira ciro yapıyordu. Bugün ise günde en fazla 7-8 lira kazandırıyor. Hem telefona hem de internete rağbet azaldı. İki üç yıl içinde muhtemelen bizde kepenk indiririz” dedi.(Haber :Nurten Ceylan)

YORUMLAR Bu Yazıya Henüz Yorum Yapılmadı.. Belki İlk Yorumu Sen Yapmalısın..

SOSYAL MEDYA BİZİ TAKİP EDİN