

Kırşehir Kartalkaya Köyü’nde sığır çobanlığı yapan 8 çocuk annesi Halime Yıldız, corona virüsü nedeniyle şehirlerarası geçişlerin yasaklanmasının ardından 2 ay sonra ikiz bebeklerine kavuştu.
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, korona yasakları nedeniyle ikiz bebeklerine kavuşamayan Urfalı tarım işçisi Halime Yıldız’ın yürek burkan hikâyesini kendine has üslubuyla anlattı. İşte o hikâye:
Kırşehir Kartalkaya köyünde sığır çobanlığı yapan Halime Yıldız, 9 çocuk annesi, ailesiyle birlikte köyde çobanlık yapıyor. Memleketi Şanlıurfa’dan Kırşehir’in Kartalkaya Köyü’ne iş için gelmişler. Halime iki ay önce doğum yapmak için memleketi Şanlıurfa’ya gidiyor. Erken doğum yapan Halime’nin ikiz bebekleri kuvöze alınıyor. Tedavinin uzun sürmesi nedeniyle Halime köydeki işlerinin başına dönmek zorunda kalıyor. Kövezdeki ikiz bebekler de bu arada sağlığına kavuşuyor. Hastaneden ikiz bebeklerini alabileceği haberi gelmesine geliyor ama Halime, koronavirüsün yarattığı olağanüstü durum nedeniyle bir türlü ikiz bebeklerine kavuşamıyor. Çünkü koronavirüs salgını nedeniyle şehirlerarası yolculuk yasaklanmıştır. Halime de Şanlıurfa’ya gidip bebeklerini alamıyor.
Halime’nin gözü yaşlı yardım talebinden sonra hemen Kırşehir Valimiz ve Şanlıurfa Valimiz ile görüşerek, Halime’nin ikiz bebeklerine kavuşması için yardımcı olmalarını rica ettim. Kırşehir Valimiz İbrahim Akın, Kartalkaya Köyü Muhtarı Hacı Ömer Kahraman’ı babayla birlikte Şanlıurfa’ya gönderdi. Şanlıurfa Valimiz Abdullah Erin gerekli tüm prosedürü tamamlatarak, ikiz bebeklerin babaya teslim edilmesini sağladı.
İkiz bebeklerimiz Şanlıurfa’dan yola çıktı.
Anne Halime Filiz ikiz bebeklerine kavuşmak için eli yüreğinde altı çocuğu ile birlikte ikizler Ali ve Ayşe bebekleri bekledi.
Ve nihayet Kartalkaya köyü muhtarı Öner Kahraman’ın kullandığı araç evin önünde durdu, Halime’nin ve kardeşlerin heyecanı ve mutluluğu bizleri de sardı. Halime ana ve kardeşler koşarak arabadan Ali ve Ayşe bebeği alarak sıcacık yuvalarına girdiler.
Haber Merkezi









