Bilal Türk’ten Referandum Değerlendirmesi

30 Ocak 2017
0 Yorum Yapıldı Yorum Yaz
333 defa okundu.
Bilal Türk’ten Referandum Değerlendirmesi

16406461_1353336261408119_6060249029061494076_n“Biz, Üyelerimizin, Kamu Çalışanlarının ve Halkımızın Hür İradesine Saygı Duyuyoruz.”

 

Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Bilal Türk anayasa ve referandum hakkında açıklamalarda bulundu. Bilal ürk yaptığı açıklamada: Anayasa ve referandum tartışmaları başladı. Bazıları evet, bazıları hayır dedirttirme gayretinde.
Bu süreçlerin gelip geçeceğini yine yüz yüze bakacağımızı unutmamamız gerekiyor.
Bu sebepledir ki kırıcı olmayalım, kimseyi yaftalamayalım.
Evet diyenler niçin evet dediklerini, hayır diyenler niçin hayır dediklerini sebepleriyle birlikte özgürce anlatsınlar.
Yapılmak istenen değişiklikler açıkça paylaşılsın bizlerle. Okuyalım, dinleyelim; doğru bulduklarımızı, yanlış bulduklarımı söyleyelim, üslubunca tartışalım. Ayrışma değil birleşme sebebi olsun yaptıklarımız.
Uzlaşma diliyle konuşulsun konuşulanlar.
Mesela; kuvvetler ayrılığı ilkesine yürekten inanan bir insanım ben. Yasama, yürütme ve yargının bağımsız olması gerektiğine inanıyorum. Tüm bu kuvvetler niçin tek elde toplansın istiyorsunuz izah etmenizi bekliyorum. Benim doğru bulduğum Parlamenter sistemden vazgeçip başkanlık sistemine geçilirse kamu çalışanlarının özlük, sosyal ve ekonomik haklarında hangi gelişmeler olacak bilmek istiyorum.
Kamu çalışanlarının ve halkımızın iradelerini ipotek altına almaya çalışmasın kimse. İnsanların hür iradesine saygı duyalım.
Biz, üyelerimizin, kamu çalışanlarının ve halkımızın hür iradesine saygı duyuyoruz. İradesi ipotek altına alınmış üyemiz ve kamu çalışanı olmadığına inanıyoruz.
“Bizim ilkemiz, önce ülkemiz.” diyor, saygılarımızı sunuyoruz.” ifadelerini kullandı.

HABER: OSMAN KAYA

YORUMLAR Bu Yazıya Henüz Yorum Yapılmadı.. Belki İlk Yorumu Sen Yapmalısın..

SOSYAL MEDYA BİZİ TAKİP EDİN