Beklenen Gün Geldi!

22 Kasım 2018
0 Yorum Yapıldı Yorum Yaz
1324 defa okundu.
Beklenen Gün Geldi!

Yarın Mersin Kırşehirliler Kültür ve Dayanışma Derneği Neşet Ertaş’ı Anma ve Kırşehir Türkü Gecesinde anacak.

Beklenen Gün Geldi!

Mersin Kırşehirliler Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından merhum Neşet Ertaş’ı Anma ve Kırşehir Türkü Gecesi düzenlenecek.

Mersin Kırşehirliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Cihan Azgın, Kırşehirlilerin bugün Marin Club’da “Neşet Ertaş’ı Anma ve Kırşehir Türkü Gecesi”nde bir araya gelerek hasbihal edeceğini söyledi.

Bozlak ustası merhum Neşet Ertaş’ın dizelerinde dile getirdiği “Yalan Dünya”ya veda edişi olağanüstü denilebilecek yeteneği, geleneğe hakimiyeti, gelenekten kopmadan yeniye bağlılığı, yeni zamanların modern zevk ve eğilimlerini gözeten diri ve uyanık tecessüsü bağlama ile özdeşleşmiş ve adeta bu dünyaya türkü söylemek için gelmiş gerçek bir türkü ustası olan Neşet Ertaş, Mersin’de Kırşehirliler tarafından düzenlenecek programda anılacak.

MERSİN BUGÜN ANADOLU BOZLAK KÜLTÜRÜNÜN BAŞKENTİ KIRŞEHİRLİLERİ AĞIRLAYACAK

2006 yılında Mersin’de kurulan Kırşehir Kültür ve Dayanışma Derneği, Anadolu Bozlak Kültürünün efsane değerlerinin yaşayabilmesi ve kültürel devamlılığın sağlanması adına çalışmalar yürütüyor.

Mersin Kırşehirliler Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından organize edilen Neşet Ertaş’ı Anma ve Kırşehir Türkü Gecesi hakkında gazetemiz muhabirine açıklama yapan Dernek Başkanı Azgın, Anadolu Bozlak Kültürü Başkenti Kırşehir’in, değerlerini Mersin’de yaşayan ve Kırşehir’den gidecek olan canlı şahitlerle sürdürdüklerini belirtti.

GECEYE KATILMAK İSTEYEN HERKESE KAPIMIZ AÇIK

Kırşehirliler ile irtibata geçilmesi çalışmaları devam ederken, yapılan açıklamada, “Neşet Ertaş’ın kanından ve canından akrabaları tarafından seslendirilecek, türkü ve bozlaklarla halk oyunları, folklor gösterileri ve sürprizler ile dolu geceye tüm hemşerilerimizi davet ediyoruz.

Mersin ve Kırşehir il yönetiminin de katılarak bizleri onurlandıracağı gecemize tüm Kırşehirliler katılmalı. Mersin’de yaşayan Kırşehirliler olarak, adımıza yakışır bir gece organize edeceğiz” dedi. (Haber: Didem CEYLAN)

 

Anahtar Kelime:
YORUMLAR Bu Yazıya Henüz Yorum Yapılmadı.. Belki İlk Yorumu Sen Yapmalısın..

SOSYAL MEDYA BİZİ TAKİP EDİN