Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü Bedensel Engelli Vatandaşların Eğitimine Tam Destek Veriyor
Kırşehir Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünce EDES (Engelliler Destek Programı) kapsamında hazırlanan ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından kabul edilerek desteklenen “Eğitimin Devamlılığına Engel Yoktur” projesi kapsamında okuma yazma bilmeyen bedensel engelli vatandaşlara yönelik 1. Kademe okuma yazma kursu düzenlendi.
Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada,
“Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünce yürütülen “Eğitimin Devamlılığına Engel Yoktur” isimli projemiz kapsamında, okuma yazma bilmeyen engelli vatandaşlarımıza yönelik 120 saatlik 1. kademe okuma yazma kursu düzenlenmiştir.
Düzenlenen kursa 17 bedensel engelli vatandaşımız katılmış olup, kurs sonunda yapılan yeterlilik sınavı neticesinde başarılı olarak sertifika almaya hak kazanan engelli vatandaşlarımıza okuryazarlık sertifikası düzenlenmiştir. Almaya hak kazandıkları sertifikaları görevlilerimizce ikametlerinde ziyaret edilerek takdim edilmiştir.
Düzenlenen kursla engelli vatandaşlarımızın kendilerine olan güvenlerinin arttırılması toplumsal hayata katılımlarının sağlanması ve yaşam kalitelerinin yükseltilmesi, yapılan aile ziyaretleri ile de moral ve motivasyonlarının yükseltilmesi amaçlanmıştır.” ifadeleri kullanıldı.