Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ramazan Baykara 25 Kasım “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” Mesajı Yayınladı
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ramazan Baykara: “25 Kasım 1960’ta Dominik Cumhuriyeti’ndeki diktatörlüğe karşı mücadele eden üç kadının (Mirabel Kardeşler) tecavüz edilerek vahşice öldürülmesinin ardından, 39 yıl sonra 1999’da 25 Kasım 1999 yılında, Birleşmiş Milletler tarafından “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” ilan edilmiştir.
Kadının şefkat ve cemalin mazharı olduğunu belirterek, “Aile hayatı, karşılıksız ve ebedi muhabbetle varlığını sürdürür. Tüm insanlık için dünyayı daha güzel kılan kadına yönelik şiddet başta en büyük insan hak ihlalidir. Şefkat kahramanı kadınlara dünyanın hemen her yerinde şiddet; en çok öldürme, dayak, tehdit, özgürlüğün kısıtlanması ve aile içi şiddet eylemleriyle rastlanan ortak bir sorun olarak kayıt altına alınmıştır. Aile, insanlığın dünya hayatında en kapsamlı merkezi, en esaslı zembereği ve dünya saadeti için bir cennet, bir sığınaktır. Herkesin evi ve ailesi, kendisi için küçük bir dünyadır ve o hanede aile hayatının ayakta kalabilmesi için samimî, ciddî, fedakârca hürmet, şefkat ve merhamet gereklidir.
Bu bağlamda; 25 Kasım “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” nün, dünyada ve ülkemizde kadına yönelik şiddetin önlenmesi, kadın haklarının korunması ve geliştirilmesi, toplumsal yaşamda kadının güçlendirilmesi, eşit hak, fırsat ve imkânlardan yararlanmasına katkı sağlayacak çalışmalara ışık tutmasını temenni ederim.” ifadelerini kullandı.