KIRŞEHİR TİCARET BORSASI İLE ÇELİK SORUNLARI GÖRÜŞECEK

15 Ocak 2016
0 Yorum Yapıldı Yorum Yaz
679 defa okundu.
KIRŞEHİR TİCARET BORSASI İLE ÇELİK  SORUNLARI GÖRÜŞECEK

06.10.2013Başkan Neşet Yavuz Bakan Faruk Çelik’ E Kırşehir’de Hayvancılık Sorunlarını Anlatacak…

Kırşehir Ticaret Borsası Başkanı Neşet Yavuz Önümüzdeki hafta Tarım Bakanı Faruk Çelik’i ziyaret ederek Kırşehir’de hayvancılık sorunlarını anlatacaktır.

Önümüzdeki hafta gerçekleşecek olan ziyarete Kırşehir’den kalabalık bir heyet ile gidecek olan Ticaret Borsası Başkanı Neşet Yavuz görüşme ile ilgili şunları söyledi ” Malumunuz olduğu üzere Kırşehir’imiz Hayvancılık konusunda son dönemlerde önemli gelişmeler kaydetti. Ancak bu gelişmeleri sağlarken çok önemli zorluklarla hayvancılık sektörümüz karşı karşıya kalmıştır. Örneğin Kırşehir Hayvancılığın merkezi haline gelmesine rağmen IPARD bulunmamaktadır. Bunun yerine Kırsal Kalkınma Desteği uygulanmaktadır. Bu destekte Kırşehir hayvancılığına katkı anlamında çok fazla bir getiri sağlamamaktadır.

Bu yüzden Önümüzdeki hafta Tarım Bakanımız Sayın Faruk Çelik ile ilimizden kalabalık bir heyet ile görüşmeye gideceğiz.

Bu görüşmede bizimle birlikte Milletvekillerimiz Mikail Arslan ve Salih Çetinkaya , Belediye Başkanımız Yaşar Bahçeci, Ak Parti İl Başkanı Mustafa Kendirli,İlimiz Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Ömer Güzel ,Tarım İl Müdürümüz ve İl ve ilçelerimizin  Hayvancılık Sektöründen temsilcileri bizimle birlikte görüşmeye katılacaklar.

Öncelikle Sayın Bakanımıza İlimiz Hayvancılığının gelişmesi hakkında bilgi vereceğiz, sonrasında ise özellikle İlimizin IPARD kapsamına dahil edilmesi, Kırsal Kalkınma desteklerindeki KDV muafiyeti , damızlık hayvanlara desteğinin daha fazla verilmesi ve büyükbaş  ve küçükbaş hayvancılık desteklerinin artırılarak devam ettirilmesi olacaktır.

Bilindiği üzere Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın 30.05.2015 tarih ve 29371 sayılı resmi gazetede yayınlanmış ‘’hayvan nakillerinde kontrol ve dinlendirme istasyonu yönetmeliği’’ doğrultusunda hayvanlar 8 saatten fazla bir zamanda bir yerden başka bir yere nakilleri gerçekleştirilemeyecektir. Hayvan nakilleri konusunda bu mevcut yönetmelik, hem hayvanların hem de insanların dinlenebilecekleri ve aynı zamanda konaklayabilecekleri tesislere ihtiyaç duyulmasını zorunlu kılmaktadır. Bu durum doğrultusunda Ticaret Borsamıza ait mevcut Canlı Hayvan Pazarımızı bu sisteme uygun hale getirme konusunda bakanımızdan talepte bulunacağız.

Sayın Bakanımız ile yapılacak olan bu görüşmenin Kırşehir hayvancılığına ve  dolayısıyla ekonomisine faydalı olacağı kanısındayız.” dedi.

 

YORUMLAR Bu Yazıya Henüz Yorum Yapılmadı.. Belki İlk Yorumu Sen Yapmalısın..

SOSYAL MEDYA BİZİ TAKİP EDİN