BAŞKAN BİLGİN, “BAKANA SUNDUĞUMUZ RAPOR MEYVESİNİ VERİYOR”
Kırşehir Veteriner Odası Başkanlığı tarafından her yıl geleneksel hale getirilen İftar yemeği bu yıl da Odaya üye olan olmayan veteriner hekimlerin katılımıyla gerçekleştirildi.
“BİZİM MESLEĞİMİZ DÜNYANIN EN KUTSAL AMA BİR O KADAR DA ZOR MESLEKLERİ ARASINDA”
Bizim mesleğimiz dünyanın en kutsal mesleği diyen Kırşehir Veteriner Odası Başkanı Ali Osman Bilgin, “Geleneksel olarak her yıl düzenlenen İftar yemeği bu yıl da gerçekleştirildi. Şuan üye olup olmayan bütün veteriner hekimleri davet ettik. Bizim mesleğimiz dünyanın en kutsal ama bir o kadar da, en zor meslekleri arasında. Meslektaşlarımdan yeni mezun olan arkadaşlarımız ve tecrübeli arkadaşlarımızı bir araya getirdik. Türkiye genelinde 54 tane odamız var. Meslektaşlarımızın sosyal ve mesleki konularına değiniyoruz. Tarım Bakanımızın buraya geldiğinde hayvancılıkla ilgili rapor hazırladık ve sunduk. Bakana sunduğumuz bu rapor meyvesini veriyor. Raporumuzda bazı konular gündeme getirildi.”
“KIRMIZI ET TÜKETİMİNDE BİLİNDİĞİ GİBİ DIŞARIYA BAĞLIYIZ”
Yıllardır hayvan ithal ediyoruz diyen Başkan Bilgin, “Bunun yerine küçükbaş hayvana ağırlık verirken Kırmızı et tüketimi o yöne yönlendirilmesi kendimize yetme durumuna gelmiş oluruz. Küçükbaş hayvanın desteklenmesini raporumuzda belirtmiştik. Bakan Berat Albayrak, Küçükbaş hayvanı 3-4 yıl içinde 100 Milyona çıkarılmasını hedeflediklerini söyledi. Umuyoruz ki Bakan Albayrak’ın vermiş olduğu bu söz yerine getirilir.”
“HAYVAN SAĞLIĞI GIDA SAĞLIĞIYLA İLGİLİDİR”
“Veteriner Odası Olarak Güzel Birlik Ve Beraberliğimiz Var” diyerek açıklamasını sürdüren Kırşehir Veteriner Odası Başkanı Bilgin; “Hayvan sağlığı gıda sağlığıyla ilgilidir. Beşeri hekimlerle beraber çalışarak halk sağlığına daha iyi hizmet verme yönünde çalışma başlatıldı. Bizim aslında mesleğimizin konumu Tarım alanı değil, sağlık alanı olduğu için Beşeri hekimlerle diyaloğumuz var. İnsandan hayvana geçen hastalıklar var. Bunun sayısı da 200’ün üzerinde. Bununla ilgili tedbirler veriliyor. 1984 yılından önce hayvancılıkta bu kadar sorunumuz yoktu. Hatta dışarıya hayvan ithal ediyorduk. 1984 yılında genel müdürlükler ve Tarım teşkilatları birleştirildi bu hale geldik. Taşra teşkilatlarıyla veteriner hekimliğinin çalışma saatleri birbirinden ayrılması lazım. İnsan sağlığı demek gıda sağlığı demek. Bizim mesleğimizin önemli sahaları bu” diye konuştu.