BAKANLIKTAN ÇİFTÇİLERE DESTEK

10 Ağustos 2015
0 Yorum Yapıldı Yorum Yaz
620 defa okundu.
BAKANLIKTAN ÇİFTÇİLERE DESTEK

ciftciye_destek_odemeleri_1_martta_yapilacak_h21729

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı çiftçilere toplamda 356 milyon lira tarımsal destek ödemesi yapıyor.

 

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının çiftçilere bugün toplamda 356 milyon lira tarımsal destek ödemesi yapacağı bildirildi.
Geçtiğimiz hafta Kırşehir’e gelerek Boztepe İlçesi’ne bağlı Yenidoğanlı Köyü’ndeki Türkiye Tarım İşletmelerine bağlı Malya Tarım İşletmesi’nde düzenlenen “Hasat Bayramı”na katılan Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, çiftçilere bu yıl 7 milyar 873 milyon lira destek ödemesi yaptıkları, kalan 356 milyon liranın da en kısa sürede ödeneceğini açıklamıştı.
Bakan Eker, aldıkları kararla çiftçilere kalan 356 milyon liralık kısmının ödenmeye başlandığını duyurdu.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, tarımsal destekleme ödemeleri kapsamında hububat-baklagil, yağlı tohumlar, dane mısır fark ödemeleri desteği olarak 212 Milyon lira, büyükbaş hayvan besi desteği olarak 64 Milyon lira, hayvan hastalıkları tazminatı, hastalıktan ari işletme, aşılama ve su ürünleri yetiştiriciliği desteği olarak 80 Milyon lira olmak üzere toplamda 356 Milyon lira ödeme gerçekleştirilecek.
Ödemeler 8 Ağustos 2015 Cumartesi günü itibarıyla çiftçilerin hesaplarına yatırılmaya başlandı.
Söz konusu ödemelere istinaden açıklama yapan Kırşehirli çiftçiler ve yetiştiriciler, destekleme ödemelerinin yapılmasıyla yeni ekim sezonuna bir nebze olsun rahat gireceklerini söyledi.
Bu yılın başından itibaren çiftçilere toplam 7 milyar 873 milyon lira ödenmiş olacak. Söz konusu bedel toplam tarımsal desteklemelerin yüzde 78,7’sini oluşturuyor.

 

YORUMLAR Bu Yazıya Henüz Yorum Yapılmadı.. Belki İlk Yorumu Sen Yapmalısın..

SOSYAL MEDYA BİZİ TAKİP EDİN