Aslan’dan Gençlik Kampı Açıklaması

26 Temmuz 2017
0 Yorum Yapıldı Yorum Yaz
816 defa okundu.
Aslan’dan Gençlik Kampı Açıklaması

“Bu Sezon Yaklaşık 5 Bin Genci Ağırlayacak Olan Hirfanlı Gençlik Kampı’nda Gençlerin Sportif Aktivitesine Yön Verilerek Bilgi ve Becerileri Kazandırılıyor.”
Kırşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Emre Aslan, Gençlik Kampları gençlerin maddi ve manevi gelişiminde önemli bir kilometre taşı olduğu bilinciyle sosyal, sportif, kültürel ve kişisel ihtiyaçlara cevap veren, genç odaklı, olarak hizmet ediyor.
Orta Anadolu’nun en büyük kamp kapasitesine sahip Hirfanlı Gençlik Kampı’nda farklı kültürler bir araya gelerek hem tanışıyor hem de kaynaşıyor. Bu sezon yaklaşık 5 bin genci ağırlayacak olan Hirfanlı Gençlik Kampı’nda gençlerin sportif aktivitesine yön verilerek bilgi ve becerileri kazandırılıyor. Bu kapsamda kamp dahilinde Survivor günleri yaşanarak gençler macera dolu bair serüven yaşıyor Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü Kırşehir Ahi Evran Gençlik ve İzcilik Kampında gençleri “Bir Kardeşlik İklimi Doğuyor” projesi kapsamında bir araya getiriyor.
Gençlerin serbest zamanlarını çeşitli sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle değerlendirmelerini sağlamak amacıyla kurulan bu tesislerde, gençlerin ulaşım konaklama ve yemek ihtiyaçları Gençlik ve Spor Bakanlığınca karşılanmakta ve gençlerden her hangi bir ücret alınmamaktadır. Gençlik kampları 12-15 yaş grupları için “Ücretsiz Deniz Kampları” 16-22 Yaş grupları için “Ücretsiz Doğa Kampları” adı altında düzenlenmekte olup, başvurular: http://kampbasvuru.gsb.gov.tr/Basvuru.aspx üzerinden sağlanıyor.
Tanıtımlar boyunca kamplara daha önce gitmiş gençlerin deneyimleri aktarılmakta ve mevcut görsellerle gidecekleri yerler gösterilmektedir. Bu benzersiz deneyimden faydalanmak isteyen tüm gençlerin zaman kaybetmeden başvurmaları gerektiği, Kırşehir Gençlik Merkezi tarafından önemle belirtiliyor.”
Yatırımın Bedeli 12 Milyon Tl
Türkiye’nin en büyük kamp merkezleri arasında yerini alan Hirfanlı Tesislerinin, yatırım maliyetinin 12 milyon TL olduğunu söyleyen İl Müdürü Emre Aslan, “ Kırşehir Milletvekillerimizin ve Sayın Valimizin bilgileri dâhilinde yapılan Hirfanlı projesi, Bakanlığımızın onayı ile bu ihaleye çıktı ve kısa sürede yüzde 90 seviyede bitirilerek gençlerimizin ve Kırşehir’imizin hizmetine sunuldu. Türkiye’nin dört bir yanından yaklaşık 3 bin genç buraya geldi ve kampa katıldı. Kamp liderleri ve şube müdürlerimizin kontrolünde gençlerimizin kamp süreci detaylı ve sıkı bir şekilde takip ediliyor. Burada gençlerimizin güvenliği, sağlığı ve en önemlisi huzuru en üst seviyede tutuluyor. Tesislerin tam anlamıyla tamamlanması sonrasında örnek bir kamp merkezi olacak. Bakanlığımızdan ve Kırşehir’imizden gelen yöneticilerimizden tam not alan Hirfanlı, ülkemizin saygın ve sayılı tesisi oldu. Emeği geçenlere sonsuz teşekkürlerimizi ve şükranlarımızı sunuyoruz “ dedi.
“Gençler, Kampta Hem Eğlenirken Hem De Öğreniyorlar”
Batman’da Din Kültürü ve Ahlak Bilgi Öğretmeni Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Kampı Grup Lideri Gülcan Bakır ise, kampın çok verimli geçtiğini belirterek, “Çocuklara faydalı bilgiler verildiğine inanıyorum. Diğer kamplarda daha çok eğlence üzerine aktiviteler üzerine durulurken burada da daha çok maneviyat üzerine duruluyor. Bu anlamda çocuklara güzel bilgiler verildiğine inanıyorum. Çocuklar maneviyat istasyonunda doğru bildiği yanlışları görüyorlar. Diyanetten gelen hocalarımız, çocuklarımıza bu manada önemli bilgiler veriyorlar. Bunun yanında sportif aktivitelerde devam ediyor. Çocuklar hem eğlenirken hem de öğreniyorlar. Çocukların burada çok şey kazandığına inanıyorum. Bazı kampçılarda çocuklar, yedikleri yemekte israf yapmamayı öğrenmiş. Saatli yatıp kalkmayı öğrendiler.
Uyku düzenlerinin daha iyi olduğunu söylediler.
Gezilerden çok olumlu dönüşler aldık. Tarihi ve manevi yerleri gezdik, bu anlamda Kastamonu kampı bizleri çok iyi yerlere getirdiğine inanıyorum” şeklinde konuştu.
Kırşehir’ in Kaman ilçesinde bulunan Hirfanlı Barajındaki ‘Ahi Evran Gençlik Kampı’ alanında 2017 yılı Gençlik Kampları kapsamında, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol ile ‘Gençlik Kampları’ etkinliği düzenlenecek. Kamp boyunca, gençlere yönelik olarak paintball, okçuluk, halk oyunları, tiyatro gibi aktiviteler yapılarak kamp döneminin çok daha keyifli geçirilmesi sağlanacak.
Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında yapılan protokole istinaden Milli Eğitim Bakanlığı’na ait tesisler okul dışı zamanlarda Gençlik ve Spor Bakanlığı faaliyetlerinde kullanılıyor. Bunun yanı sıra Gençlik ve Spor Bakanlığı insan kaynağı ve tesisleri de Milli Eğitim Bakanlığı’nın faaliyetlerinde kullanılıyor.
Protokolle, öğrencilerin sportif, sosyal, kültürel ve sanatsal alanlarda bilgi, beceri ve yeteneklerinin ortaya çıkarılması ve desteklenmesi hedefleniyor.
Bu kapsamda kendi inancı ve deneyimleri doğrultusunda topluma değer katacak bir gençlik için, Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünce Türkiye genelinde düzenlenen gençlik kampı etkinliğinde gençler; çeşitli sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler ile unutamayacakları bir kamp dönemi yaşıyorlar.
Yeşil (Doğa) Kamp: Kırşehir Ahi Evran Gençlik Kampı
Kapasitesi 264 kişilik kamp bungalov evler ve 2 katlı misafirhaneden ve 78 odadan oluşuyor. Kampta etkinlik olarak; El Sanatları, Tiyatro, Müzik, Halk Oyunları, Yapay Tırmanış, Oryantring, Paintball, Doğa Yürüyüşü, Satranç, Kano, Badminton, Voleybol, Futbol, Tenis, Okçuluk gibi faaliyetler yapılıyor. Kampta gençlerin kişisel gelişimi için; zararlı alışkanlıklar konusunda bilgilendirme eğitimi, Sosyal sorumluluk ve gönüllü çalışmalar, Etik ve insani değerler eğitimi, önemli şahsiyetlerin hayatları ve eserlerinin tanıtımı konularında bilgilendirmeler yapılıyor. Gençlerden, kişisel giysileri (şapka, kazak, mont, eşofman, gözlük, şort, havlu, terlik v.b.) ile temizlik malzemelerini beraberinde getirmesi isteniyor. Gece ve gündüz ısı farklılığı çok olacağından (gündüz sıcak-gece serin) ikilim koşuluna ve yağmura uygun kıyafetlerin getirilmesi öneriliyor. Doğa yürüyüşleri ve diğer aktiviteler için küçük sırt çantası, el feneri getirilmesi talep ediliyor. Kampta gece-gündüz sıcaklık farkı yüksek oluyor. Ortalama sıcaklıklar; gündüz: 20-25 gece: 5-10 derece.
Kırşehir’ in Kaman ilçesinde bulunan Hirfanlı Barajındaki ‘Ahi Evran Gençlik Kampı’ alanında 2017 yılı Gençlik Kampları kapsamında, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol ile ‘Gençlik Kampları’ etkinliği düzenlenecek. Kamp boyunca, gençlere yönelik olarak paintball, okçuluk, halk oyunları, tiyatro gibi aktiviteler yapılarak kamp döneminin çok daha keyifli geçirilmesi sağlanacak.
Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında yapılan protokole istinaden Milli Eğitim Bakanlığı’ na ait tesisler okul dışı zamanlarda Gençlik ve Spor Bakanlığı faaliyetlerinde kullanılıyor. Bunun yanı sıra Gençlik ve Spor Bakanlığı insan kaynağı ve tesisleri de Milli Eğitim Bakanlığı’ nın faaliyetlerinde kullanılıyor. Protokolle, öğrencilerin sportif, sosyal, kültürel ve sanatsal alanlarda bilgi, beceri ve yeteneklerinin ortaya çıkarılması ve desteklenmesi hedefleniyor.
Bu kapsamda kendi inancı ve deneyimleri doğrultusunda topluma değer katacak bir gençlik için, Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünce Türkiye genelinde düzenlenen gençlik kampı etkinliğinde gençler; çeşitli sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler ile unutamayacakları bir kamp dönemi yaşayacak.

HABER: UFUK TUFAN DOĞAN

YORUMLAR Bu Yazıya Henüz Yorum Yapılmadı.. Belki İlk Yorumu Sen Yapmalısın..

SOSYAL MEDYA BİZİ TAKİP EDİN