Aile ve Sosyal Politikalar Genel Müdürlüğü’nce hazırlanan ve Eğitim Yayın Dairesi Başkanlığı Tarafından Organize Edilen Anka Personel Temel Eğitim Programı Kırşehir’de Başladı
Anka Personel Temel Eğitim Programı Kırşehir’de başladı.Program açılışına; Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Ahmet Okur, Sosyal Rehabilitasyon Hizmetleri Daire Başkanı Emin Eraslan ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ramazan Baykara katıldı.
Açılışta “hoşgeldiniz” konuşmasını gerçekleştiren Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ramazan Baykara; “Ahi Evran-ı Velisi ile, Aşıkpaşa’sı ile, Cacabey’i ile, Gül Şehri Hazretleri ve Neşet Ertaş’ı ile Kırşehir’e hoşgeldiniz. Kırşehir Sosyal Hizmet bakımından güçlü kültürel etkileri olan bir İl’dir. Bunun yansıması olarak da İlimizde tüm sosyal hizmet kuruluşları mevcuttur. Toplamda 9 kuruluş ile İlimize hizmet vermekteyiz. Bunun dışında evde bakım hizmeti alan 1666 engelli, 178 sosyal ekonomik destek yardımı ve 32 çocuğumuz koruyucu aile yanında hizmet almaktadır. Bu hizmetlere her daim destek veren başta Sayın Valimiz olmak üzere, siyasetçilerimize ve Sayın Belediye Başkanımız ve ailesine sonsuz teşekkürlerimi sunar, ANKA Personel Temel Eğitim Programının hayırlara vesile olmasını dilerim.” dedi.
Açılışta konuşan Genel Müdür Ahmet Okur, Anka Temel Personel Eğitim Programının Bakanlığın Sosyal İçerme Politikaları Alanında Kurumsal Kapasitesinin Geliştirilmesi Projesi Çerçevesinde, Avrupa Birliği tarafından Eğitimci desteği alınarak yürütüldüğün hatırlatarak, programın gelişmesine sağlanan katkılardan dolayı teşekkür etti.
Okur konuşmasında; ÇODEM’lerde görev yapan yönetici ve meslek elemanlarının yanında yurt yönetim memuru, memur, bakım elemanı, güvenlik görevlisi, aşçı, şöför gibi yardımcı personelin de desteklenmesi gerektiğini söyledi. Çocukların iyileştirilmesi sürecinde ortak bir anlayış ve yaklaşım geliştirilmesi ve eğitimlerin standart hale getirilmesinin önemine değinen Okur, Anka Temel Personel Eğitim Programının değişen şartlara göre kendini yenileyebilecek bir modüler sisteme geçilmesi amacıyla hayata geçirildiğini ifade etti.
Aile ve Sosyal Politikalar Genel Müdürlüğü’nce 2016 yılında ÇODEM’lerde görev yapan 1500 yardımcı personelin eğitim almasının hedeflendiğin belirten Okur, bu doğrultuda 2016 yılında iki ayrı etapta yapılan eğitimlerle 780 personelin eğitim aldığını ifade etti. Okur, özel hizmet alımı yoluyla kuruluşlarda görev yapan personelin bu tür eğitimlere katılım sağlanmasının önemli olduğunu söyledi. Okur sözlerine şöyle devam etti, “Bugün burada Afyonkarahisar, Ankara, Samsun, Ordu, Kırıkkale, Yozgat ve Kırşehir olmak üzere 9 ilimizde hizmet veren ÇODEM’ lerde çalışan 520 personelin 4 grup halinde 4 hafta sürecek eğitimlerin ilkini başlatmak üzere bir araya gelmiş bulunuyoruz. Bu eğitimlerin tamamlanması ile birlikte 19 ilimizde 1300 personelimizin eğitimini tamamlamayı hedefliyoruz. Bu doğrultuda yapılan eğitimin başarılı, amaca hizmet eden ve çocuklara yönelik yapacağımız çalışmalar açısından hayırlara vesile olmasını diliyor, hepinize teşekkür ediyorum.”
Sosyal Rehabilitasyon Hizmetleri Daire Başkanı Emin Eraslan konuşmasında Çocuk Destek Merkezleri suç mağduru, suça sürüklenen, sokakta risk altında bulunan, madde bağımlısı ve refakatsiz sığınmacı çocuklara hizmet veren kuruluşlar olduğunu hatırlatarak Çocuk Destek Merkezlerinde uygulanmak üzere hazırlanan ve yaygınlaştırılması için çalışmaları devam eden Anka Çocuk Destek Programının hizmet verilen çocuklar açısından çok önemli olduğunu söyledi. Programın başarısının uygulayıcı personelin kapasitesi, yeterliliği ve istekli olması ile doğrudan ilgili olduğunu ifade eden Eraslan, Anka Çocuk Destek Programının etkin bir şekilde uygulanmasının ÇODEM‘lerde koruma ve bakım altında bulunan çocuklara hizmet veren tüm personelin hizmet kapasitesinin arttırılmasıyla mümkün olacağını söyledi.
Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci konuşmasında eğitimin Kırşehir’de yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, katılımcılara Kırşehir’in tarihi ve kültürel tanıtımı yönünde kendinin ve ekibinin destek vereceğini söyledi.
Beş gün sürecek programda; katılımcılara programın tanıtımı, iletişim, çocuğa yaklaşım, çocukların gelişimi, Olumlu davranış geliştirme, ilk yardım, hijyen ve temizlik, yeterli ve dengeli beslenme, risk ve riskli davranışlar, krize müdahale, sınırlar ve sorumluluklarımız ile ekip çalışması konularında eğitim verilecek.