ALABALIK ÇİFTLİĞİ KURULACAK

14 Ağustos 2015
0 Yorum Yapıldı Yorum Yaz
1027 defa okundu.
ALABALIK ÇİFTLİĞİ KURULACAK

hirfanli3

Baraj ve gölet noktasında yeterli olmayan Kırşehir’de, alabalık çiftlikleri kurmak için girişimlerde bulunuldu.
Kırşehir Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kenan Şahin, bu sene Kırşehir’deki göletlere balık üretimini artırma noktasında 68 bin sazan balığı atıldığını açıkladı.
Kırşehir’de Hirfanlı Barajı’ndan ciddi manada çiftlik balığı üretimi için potansiyel olduğunu dile getiren Şahin, Bakanlıktan alınan izinle proje çalışmalarına başladıklarını ve alının izinler doğrultusunda da Hirfanlı Barajı’nda alabalık çiftlikleri kurmak için müracaatları aldıklarını duyurdu.

Şahin, “İlimiz, balıkçılıkta en zayıf illerden birisi. Çünkü aşırı baraj ve göletlerimiz yok. Bu konuyla ilgili Bakanlığımız her yıl çalışma yapıyor. Bu çalışma kapsamında Antalya Kepez’den sazan dediğimiz balık türünün yavrularını getirerek, göletlere atıyoruz. İlimizde de bu sene 68 bin adet sazan balığı getirilerek tane göletimize atıldı. Bunlar da Akpınar’da, merkezde ve Kaman’da bazı önem verdiğimiz göletlerimize atılıyor. İlimizde önemli bir barajımız Hirfanlı Barajımız var. Hirfanlı Barajımızın toplam 250 bin dekar bir havzası var. Bu 250 bin dekar havzada su birikimi var. Bu su birikimi ilimiz için, hatta Türkiye için ciddi manada bir çiftlik balığı üretimi için ciddi bir potansiyel. Geçen sene müracaatlarımız oldu, Bakanlıktan müsaade aldık. Büyük bir projemizin çalışma aşamasındayız. Hirfanlı Barajı’nda alabalık çiftlikleri kurmak için müracaatlar alıyoruz, izinleri aldık. İnşallah en büyük haber Hirfanlı Barajı’nın balık üretimine açılmasıyla olur. Bunu da bekliyoruz” dedi.

 

 

YORUMLAR Bu Yazıya Henüz Yorum Yapılmadı.. Belki İlk Yorumu Sen Yapmalısın..

SOSYAL MEDYA BİZİ TAKİP EDİN