AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİNDE JEOMORFOLOJİ TANITILDI

22 Nisan 2016
0 Yorum Yapıldı Yorum Yaz
392 defa okundu.
AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİNDE JEOMORFOLOJİ TANITILDI

3 (5)Ahi Evran Üniversitesi Coğrafya Topluluğu’nun Düzenlemiş Olduğu “Jeomorfoloji’ye Adanan Ömürler” Adlı Konferans Düzenlendi

Ahi Evran Üniversitesi Coğrafya Topluluğu’nun düzenlemiş olduğu “Jeomorfoloji’ye Adanan Ömürler” adlı konferans  Fen Edebiyat Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Jeomorfoloji’nin tanıtıldığı ve zorluklarının anlatıldığı konferansa konuşmacı olarak Dr. Necip Sabri Mülazımoğlu katıldı. Konferansın başında Coğrafya Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Lütfi Nazik konuşma yaptı. Nazik konuşmasında, Dr. Necip Sabri Mülazımoğlu’nun Jeomorfoloji alanına ömrünü adadığını, Jeomorfoloji ile ilgili Türkiye’deki ilk araştırmaları yapan kişi olarak Jeomorfoloji’ye büyük katkılarının olduğunu belirtti. Dr. Necip Sabri Mülazımoğlu; “ Öncelikle gençlere hitap etmek istiyorum. Ben ömrümün ilk yıllarından itibaren hep gençlerle buluşmak istemişimdir. Bu nedenle bugün sizlerle birlikte olmanın bahtiyarlığı içerisindeyim ” dedi. Maden Tetkik Arama Enstitüsü’nde uzun yıllardır görev yapan Dr. Necip Sabri Mülazımoğlu arazi şartlarının zorluklarından bahsederken “ İşinizi severseniz, zorlukları görmezsiniz, başarının en büyük etkenini işinizi ve insanları sevmektir ” ifadelerini kullandı. Mülazımoğlu deneyimlerini ve uzun yıllar yaptıklarını, araştırma kamplarındaki hikayerlerini Coğrafya Bölümü öğrencilerine anlattı.

Konferans Coğrafya Bölüm Başkanı Lütfi Nazik’in Dr. Necip Sabri Mülazımoğlu’na hediye vermesi ile sona erdi.

YORUMLAR Bu Yazıya Henüz Yorum Yapılmadı.. Belki İlk Yorumu Sen Yapmalısın..

SOSYAL MEDYA BİZİ TAKİP EDİN