Ahi Evran Üniversitesi’nde 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlandı

25 Kasım 2015
0 Yorum Yapıldı Yorum Yaz
882 defa okundu.
Ahi Evran Üniversitesi’nde 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlandı

DSC_3043Ahi Evran Üniversitesi’nde24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Fen-Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda bir dizi etkinlik düzenlendi.

Etkinlik kapsamında, hayatını insan yetiştirmeye adamış, Türkiye’nin bir çok üniversitesinde yönetici ve akademisyen düzeyinde çok sayıda yetiştirdiği öğrencisi bulunan Prof. Dr. Necmettin Tozlu tarafından “Eğitim Felsefemizin Kapsamı ve Boyutları” konulu bir konferans verildi.

 

 

 

Kutlama Törenine, Kırşehir Valisi Necati Şentürk, Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, ilimiz yöneticileri, üniversite akademik ve idari personeli ile çok sayıda öğrenci katıldı.

 

Dekan Balay: “Öğretmenlik Peygamber mesleğidir”

Programın açılış konuşmasını yapan Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Refik Balay, eğitimin, bir toplumun en önemli ve en temel kurumlarından biri olduğunu ifade etti. Eğitimi temel değer haline getiren iki şeyin öne çıktığını belirten Dekan Balay, bunlardan ilkinin insandaki yapabilme, edebilme yani ondaki kabiliyetleri ortaya çıkararak üreten bir insan meydana getirmek diğerinin ise insandaki sevgiyi, saygıyı, şefkati, merhameti ve adalet duygusunu ortaya çıkararak erdemli insanı faal hale getirmek olduğunu söyledi. Dekan Balay, konuşmasının sonunda Peygamber Efendimizin “Ben insanlara muallim olarak gönderildim” sözünü hatırlatarak öğretmenliğin Peygamber mesleği olduğunu ifade etti.

 

 

Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya konuşmasında hocaların hocası Prof. Dr. Necmettin Tozlu’nun olduğu yerde sözü Necmettin hocaya bırakmanın daha doğru olduğunu belirterek tüm öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutlayarak konuşmasını sonlandırdı.

 

Program Eğitim Fakültesi öğrencilerinden Ayşe Arık’ın Ceyhun Atuf Kansu’ya ait “Dünyanın Bütün Çiçekleri” isimli şiiri ve Halime Ekici’nin ise Hüseyin Başaran’ın “Evciler Köyü” isimli şiirini okunmasının ardından Üniversitemiz Öğrenci Konseyi Başkanı Ahmet Kaşık’ın konuşması ile devam etti. Programda Eğitim Fakültesi öğrencisi Semire Aslan da öğrenciler adına bir konuşma yaptı.

 

 

Program “Atatürk ve Öğretmen” konulu sinevizyon gösterisinin ardından Prof. Dr. Necmettin Tozlu’nun “Eğitim Felsefemizin Kapsamı ve Boyutları” konulu konferansı ile devam etti.

 

 

Eğitimin çok önemli bir değer olduğunu, eğitimi düzelttiğimizde her şeyin düzeleceğini ifade eden Prof. Dr. Necmettin Tozlu, eğitimin pek çok belirleyicileri olduğunu bunları sağlamadıkça başarının elde edilemeyeceğini söyledi. Tozlu, eğitimin içinde bulunduğumuz sistem ve kendi dünyamıza bağlı iki temel belirleyici üzerinde olduğunu anlatarak dünya sisteminin güce bağlı olduğunu belirtti.

Konferans sonunda Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Prof. Dr. Necmettin Tozlu’ya hediye ve plaket takdim etti.

 

 

 

Kutlama programı, üniversitemiz Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesi hocalarından Doç. Dr. Kubilay Kolukırık, Öğr. Gör. Şenol Afacan, Öğr. Gör. Cenk Şahin’in katkılarıyla Eğitim Fakültesinden Öğr. Gör. Necati Karayel’in hazırlamış olduğu Eğitim Fakültesi Türk Halk Müziği Korosu’nun müzik dinletisi ile sona erdi.

 

YORUMLAR Bu Yazıya Henüz Yorum Yapılmadı.. Belki İlk Yorumu Sen Yapmalısın..

SOSYAL MEDYA BİZİ TAKİP EDİN